Mitt i Sundbyberg

Vi glömmer dig aldrig, Jerry Williams

-

F

ör nästan precis ett år sedan var jag i paradiset. En nära vän skulle gifta sig i Brasilien och hade bjudit med en stor skara dit för att fira i värmen. Tre mycket härliga veckor. Dessvärre kom det samtidigt ett tråkigt besked hemifrån. En av mina absolut största idoler hade somnat in. Detta helt utan förvarning då sjukdomen hölls hemlig för oss fans.

Jerry Williams. En idol. En gigant.

Den 25 mars 2018 dog Jerry. Han var visserlige­n 75 år, men kändes osårbar och det hela gick alldeles för snabbt. Först hade jag funderinga­r att via telefonen skriva ihop en hyllningsk­rönika från Rio de Janeiro. Det blev några Jerry-låtar på balkongen som en första hyllning och nu, ett år senare, väljer jag mer formellt att hedra denna musikgigan­t.

Redan i unga år fattade jag tycke för den karismatis­ke Solnasonen. I pappas bil strömmade odödliga låtar såsom ”I can jive” och ”Keep on” på kassettban­d. Men 1989 kom det stora lyftet för min generation. Det startade med “Did I tell you” och fortsatte med “It started with a love affair” och episka “Who´s gonna follow you home”.

Det som är det roligaste med Jerry Williams, som jag sett live två gånger, är att han är en idol för hela släkten. Från mormor, 85, till mig som är 33 år. Han var ju artist i över 50 år och stor över flera generation­er. Jag är dessutom helt övertygad om att nya generation­er kommer att lyssna på hans odödliga musik i framtiden.

Han har sedan sitt frånfälle hyllats unisont på bland annat Skansen och i SVT-dokumentär­er. Snart hoppas jag även få se en gata, ett torg och eller annan plats bära hans namn för att hedra hans minne. Den 25 mars 2018 dog Jerry. Men hans musik lever vidare. Tack för allt, Jerry.

 ??  ?? ANDERS EKSTRÖM Reporter Prata med mig! anders.ekstrom @direktpres­s.se
ANDERS EKSTRÖM Reporter Prata med mig! anders.ekstrom @direktpres­s.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden