Mitt i Sundbyberg

”Det är orättvist mot barnen”

Att låta barnen gå i små paviljonge­r medan ett skolbygge dröjer år efter år är inte rättvist mot barnen. Det menar Ege och Lars Wallinder vars dotter går ut tredje klass på Örskolan. – Vår dotter kommer inte att gå i lågstadiet mer, säger Lars Wallinder.

- Ulrica Andersson 070-78 72 078 ulrica.andersson@ direktpres­s.se

Ege och Lars Wallinder, vars dotter går ut tredje klass på Örskolan, har tröttnat på att vänta på att en ny skola ska byggas. Att låta barnen trängas i paviljoner under så lång tid tycker de är orättvist.

9-åriga Liv Wallinder trivs med sin lärare och sina klasskompi­sar. Men paviljonge­rna, där hon har gått nästan hela sin skoltid, är trånga och hon skulle hellre vilja ha större lokaler.

En ny skola är på gång, men byggandet av den har dragit ut på tiden.

– De har sagt till oss att om de bygger snabbt så kan vi få gå där i sexan, säger hon.

Hennes föräldrar tycker att barnen har rätt till bättre och större lokaler för undervisni­ng.

– Barnen trängs in på små ytor, det är orättvist mot barnen. Deras lärare blir också stressade av det. Det är svårare att påverka skolmiljön, säger Ege Wallinder.

Skolan tappar i kontinuite­t, enligt henne, eftersom personalen söker sig till andra arbetsplat­ser.

Tidigare har eleverna haft idrott i den gamla skolans gympasal, men där har duscharna slutat fungera. Nu på våren försöker lärarna hitta utomhuslös­ningar.

Föräldrarn­a känner sig nedpriorit­erade av kommunen som låtit beslutspro­cessen ta flera år.

– Synd att man inte tog rätt beslut från början, säger Lars Wallinder.

– Är det ok att utsätta barnen för ovisshet? Om de- ras barn skulle gå på den här skolan, hur skulle de känna då, undrar Ege Wallinder.

Hon tycker att kommunen har agerat nonchalant. Om man hade haft planer men att de hade gått snett, hade det varit en annan sak.

Föräldrarn­a uppfattar det som att ingen på kommunen äger frågan. De har kontaktat flera politiker, men opposition­srådet Jesper Wik- lund (V) är den enda som hört av sig till dem.

Örskolans föräldrar är inte heller de som i första hand höjer rösten, menar Ege Wallinder.

– Vi gjorde kanske också

fel som inte tog upp det från början, säger hon.

 ??  ?? LITET. Liv Wallinder tycker att Örskolans paviljonge­r är trånga. På kvällarna kan hon gå till den gamlaskolg­ården.
LITET. Liv Wallinder tycker att Örskolans paviljonge­r är trånga. På kvällarna kan hon gå till den gamlaskolg­ården.
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ??
FOTO: ULRICA ANDERSSON
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ??
FOTO: ULRICA ANDERSSON
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? LÅNGSAMT. Föräldrarn­a Ege och Lars Wallinder tycker att kommunen skulle ha varit snabbare med att få till en ny skola för 9-åriga dottern Liv.
FOTO: ULRICA ANDERSSON LÅNGSAMT. Föräldrarn­a Ege och Lars Wallinder tycker att kommunen skulle ha varit snabbare med att få till en ny skola för 9-åriga dottern Liv.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden