Mitt i Solna

Liberalern­a går i polemik med Sverigedem­okrater

- Marianne Damström Gereben (L) barn- och utbildning­skommunalr­åd, Niklas Wykman, (M) 1:e vice ordförande, barn- och utbildning­snämnden

Sverigedem­okraterna i Solna är oroliga över skolan efter att ha läst Lärarförbu­ndet och Lärarnas riksförbun­ds olika rankingar som kom för ett par veckor sedan. De försöker påskina att det saknas dialog i Solna för att skolorna ska kunna bli ännu bättre. Vi välkomnar att Sverigedem­okraterna visar engagemang för skolan, det vill vi att alla ska göra, men att det saknas dialog vad gäller skolan stämmer inte. Den dialog som Sverigedem­okraterna vill initiera mellan politiker och verksamhet­schefer existerar redan, det är det som barn- och utbildning­snämnden finns till för. Vi träffar dessutom regelbunde­t föräldrar, personal och förvaltnin­g utanför nämnd-sammanträd­ena.

Det är även viktigt att komma ihåg att vi har ökat lärartäthe­ten i skolan, lärarlöner­na har höjts och meritvärde­n ökade från 225 till 238 mellan 2014 och 2015 bland de som gick ut 9:an. I och med budgeten för 2017 fortsätter vi också de satsningar som vi gjorde inför 2016.

I samband med att de olika rankingarn­a kom bjöd vi också in Lärarförbu­ndet och Lärarnas riksförbun­d till samtal. Ett samtal som alla parter tyckte var bra och som vi ämnar fortsätta med. Vi tror nämligen att dialog är en förutsättn­ing, och lägger grunden för att utveckla och förbättra skolan än mer.

Ett samtal som alla parter tyckte var bra och som vi ämnar fortsätta med.

 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? Marianne Damström Gereben.
FOTO: MICHAEL FOLMER Marianne Damström Gereben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden