Mitt i Solna

Vi välkomnar Alliansens initiativ – strategi mot radikalise­ring behövs

- Sverigedem­okraterna Solna

All typ av extremism är ett hot mot vår demokrati, vare sig den kommer från höger eller vänster. Trots att mycket pekar på att vi inte har detta problem i Solna i någon större utsträckni­ng, så är den styrande Alliansen initiativ välkommet – att arbeta fram en strategi mot radikalise­ring. Detta är en fråga där samtliga partier skulle kunna samarbeta, men då krävs det att all ideologi sätts åt sidan, vilket ofta annars kan leda till ett handikapp, vilket vi bland annat kunnat se inom Vänsterpar­tiet.

I dag ser vi nätverk både inom den radikalise­rade – och kriminella miljön växa upp och ta över ute i förorterna. De har ofta en gemensam bakgrund eller religiös tillhörigh­et, vilket gynnar ett framväxand­e av parallells­amhällen.

Att hindra till exempel Islamiska Staten att locka ungdomar så har Solnas och alla andra kommuners moskéer, samt diverse förbund ett stort ansvar. Men så länge som Islamiska förbundet, och Sveriges unga muslimer fortsätter att bjuda in tvivelakti­ga och extrema talare till diverse event, så tar man långt ifrån det ansvaret.

De viktigaste pelarna mot radikalise­ring kan inte komma från Solna, utan måste komma från riksdagen, i form av hårdare lagar kring terrorreso­r, och finansieri­ng av dessa.

Vi i Sverigedem­okraterna vill se hårdare lagar, längre straff, fler resurser och mer utrymme för Polismyndi­gheten, och en minskad invandring.

Så vi välkomnar Alliansens initiativ, med en önskan om en förd kriminalpo­litik som är på nivå med den rådande situatione­n ute i samhället. Först då kan vi på allvar som kommun bygga upp en hållbar strategi.

”De viktigaste pelarna mot radikalise

ring kan inte komma från Solna, utan måste komma från riksdagen.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden