Mitt i Sollentuna

Ridklubb inviger nya lokaler

Renovering­en och ombyggnade­n är nu i princip klar på Sollentuna ridklubb. I början av november invigs de nya förbättrad­e ridfacilit­eterna i Viby. – Det är som en nystart för hela klubben, säger ridskolech­efen Eva Bengtsson Lundh.

- Anders Ekström

För drygt fyra, fem år sedan började Sollentuna ridklubb att uppvakta kommunen. De gamla slitna lokalerna i nordvästra Viby var i stort behov av upprustnin­g och moderniser­ing.

Sagt och gjort. Kommunen blev övertygad och tog förra året över anläggning­en – och Sollentuna ridklubb blev hyresgäste­r. Därefter påbörjades ombyggnati­onen och renovering­en.

Förra sommaren fick stallet bland annat nytt golv, nytt höförråd och enbart boxar för hästar. I vintras byggdes ett medlemshus och karantänsb­oxar samt ett traktorför­råd. Även ridhuset fick en ny ventilatio­n.

Efter drygt ett och halvt år är nu bygget klart att invigas, vilket sker för klubbens medlemmar i början på november.

– Det mesta är klart nu, det är bara småsaker som återstår. Bygget har flutit på bra men såklart har det inneburit visst tålamod från oss alla. Men det har ju varit för en god sak, berättar ridskolech­efen Eva Bengtsson Lundh som jobbat på klubben sedan 1986.

Eva och klubben är väldigt nöjda med de nya och renoverade lokalerna.

– Vi är väldigt tacksamma för vad kommunen gjort och vi har även fått vara med och påverka själva. Vi har sett utifrån hästarnas bästa och även utifrån personalen­s arbetsmilj­ö, den hade stora brister innan, fortsätter Eva.

Ridläraren Susanne Lindberg fyller på:

– Det var välbehövli­gt

”Vi är väldigt tacksamma för vad kommunen gjort.”

med renovering och det känns jätteposit­ivt. Det är skönt att alla hästar har en egen box och även att golvet är nytt. Vi har fått till det bra nu och tänkt igenom noga

hur vi vill ha det, säger ”Sussi” från hästryggen på hennes springare Full Color.

Sollentuna ridklubb har i dag runt 500 medlemmar. Och renovering­en och nybyggnati­onen kommer gynna alla i den drygt 40-åriga ridklubben.

– Det kommer bli lättare att bedriva en bra verksamhet och det känns väldigt kul, det är som en nystart för hela klubben, säger Eva Bengtsson Lundh.

Hur menar du då?

– Vi hade redan innan renovering­en en bra verksamhet med en aktiv styrelse och ungdomssek­tion, samt en välutbilda­d personalst­yrka. Nu gäller det att vi tar hand om detta vi fått och fortsätta att driva en bra verksamhet. Vi alla uppskattar att hästen fått det bättre och ska värna om det, säger Eva och får medhåll av Susanne.

– Vi blir en bättre klubb i och med detta, vilket känns

positivt. Att få en bättre miljö här är bra för alla inblandade, säger hon.

Men detta kommer inte med automatik innebära att SoRK utökar sin verksamhet. Det är redan idag kö in. – Då skulle vi behöva ett ridhus till och det står på önskelista­n för framtiden. Men först ska vi bo in oss i dessa hus och förvalta det vi fått, avslutar Eva.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? I FOKUS. Hästens välbefinna­nde har stått i fokus när Sollentuna ridklubb fått nya lokaler och renoverat. Här klipper Jasmine hästen Maksima.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM I FOKUS. Hästens välbefinna­nde har stått i fokus när Sollentuna ridklubb fått nya lokaler och renoverat. Här klipper Jasmine hästen Maksima.
 ??  ?? BOXAR. Alla de 43 hästarna hos SoRK har nu en egen fräsch box att vara i.
BOXAR. Alla de 43 hästarna hos SoRK har nu en egen fräsch box att vara i.
 ??  ?? NÖJDA. Eva Bengtsson Lundh (t v) och Susanne Lindberg är glada över ombyggnad och renovering hos klubben.
NÖJDA. Eva Bengtsson Lundh (t v) och Susanne Lindberg är glada över ombyggnad och renovering hos klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden