Mitt i Sollentuna

Thaivagnen­s öde engagerar

Bara ett år efter nyöppninge­n av Noi Enjoy Take Away i Häggvik måste restaurang­en flytta på sig. Marken som matvagnen står på ska säljas.

- Frida Gunner Brooke frida.brooke@direktpres­s.se

Noi Maneebun har drivit Noi Enjoy Take Away över 15 år och hennes thailändsk­a mat har blivit populär bland Sollentuna­borna. Men efter jul kan det vara slut med Nois stekta nudlarna och kryddstark­a grytor.

– Ägaren ska sälja marken och vi kan inte stå kvar. Vi har ett kontrakt där jag betalar hyra fram till december, sedan vet vi inte riktigt vad som händer, säger Noi Maneebun, ägare av restaurang­en.

Det är inte första gången som Noi befinner sig i denna sits. Matvagnen stod tidigare vid K-Rauta, men efter 15 år sades kontraktet upp eftersom kommunen ska bygga ett nytt köpcentrum där. Då tog det 18 månader innan hon fann den nuvarande platsen framför boulehalle­n på Kuskvägen.

– Vi har väldigt mycket stamkunder och nu när de väl har börjat hitta hit igen känns det tråkigt att behöva flytta, säger Nois dotter Jaruwan Maneebun.

– Hela min familj hjälper till här, vi är ett litet familjeför­etag. Om vi måste stänga förlorar både jag och min dotter våra jobb, säger Noi. Enligt Jaruwan har de fått fint stöd från sina stamgäster som gärna kommer med förslag på platser dit de kan flytta, men än har de inte hittat någon som passar.

– Jag har tittat på plats i kommunen och på andra ställen. Men det är svårt. Helst vill jag vara kvar i Sollentuna. Jag har stått här så länge och möter många trevliga människor, säger Noi.

 ??  ??
 ?? FOTO: FRIDA GUNNER BROOKE ?? OSÄKER. Framtiden för Noi Enjoy Take Away i Häggvik är osäker efter att marken som matvagnen står på ska säljas.
FOTO: FRIDA GUNNER BROOKE OSÄKER. Framtiden för Noi Enjoy Take Away i Häggvik är osäker efter att marken som matvagnen står på ska säljas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden