Mitt i Sollentuna

Bilder om hot och sorg

Har du någon gång sett en bullig Kosta Boda-vas med ett stort, målat ansikte på? Eller en tallrik med en enda stor, målad tulpan? Om du har det är det stor chans att du har sett ett av Ulrica Hydman Valliens typiska verk. Vill du se mer av hennes arbete k

- Anna Wettergård 070-78 78 704 anna.wettergard@direktpres­s.se

Jag älskar att fylla de tomma ytorna och visar målningar och teckningar som speglar delar av mitt liv. Moderskap och de nära, glädje, fantasier och bilder om dagens hot och sorg.

Så säger Ulrica Hydman Vallien i ett pressmedde­lande.

Hon har arbetat i över femtio år och har spritt sitt arbete på alla tänkbara platser och material. Allt från flygplansd­ekor till påskägg, brandsläck­are, tyger och inte minst keramik, måleri och konstglas.

Sofia Liljergren är curator på Edsvik konsthall och beskriver Ulrica Hydman Valliens verk som ”mångfacett­erat, personligt och mänskligt briljant”.

– Både konsten och personen bakom den visar prov på ett nästintill obarmhärti­gt driv och ett självförtr­oende som i olika skepnader lika lättsamt som kraftfullt tränger sig in i medvetande­t och lämnar ett distinkt avtryck, säger hon i ett pressmedde­lande.

Samtidigt, den 3 september, invigs också en helt an- nan utställnin­g: Leif Tjerneds. Han använder för det mesta airbrushte­knik och stora färgspruto­r kombinerat med utsågade figurer. Hans konstnärsk­ap präglas av influenser från de stora popkonstnä­rerna, och har enligt konsthalle­ns hemsida ”funnit sitt unika språk i de monumental­a verk som påminner om nattpromen­ader genom storstadsm­iljöer med dess neonbelysn­ing”.

 ??  ??
 ?? FOTO: EDSVIK KONSTHALL ?? ”ÖST VÄST”. Verk av Leif Tjerned.
FOTO: EDSVIK KONSTHALL ”ÖST VÄST”. Verk av Leif Tjerned.
 ?? FOTO: MATS SAMUELSSON ?? UTSTÄLLNIN­G. Ulrica Hydman Vallien ställer ut på Edsvik konsthall.
FOTO: MATS SAMUELSSON UTSTÄLLNIN­G. Ulrica Hydman Vallien ställer ut på Edsvik konsthall.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden