Mitt i Rinkeby

Inga OS-dagar på Spånga IP i vinter.

Arrangören: ”Vi har inte budgeten för att göra allt vi vill”

- Anton Lundholm

Den populära idrottsdag­en ”Olympic day”, som tidigare arrangerat­s på Spånga IP, uteblir i år. Men arrangören utesluter inte att återvända i framtiden.

De senaste åren har Spånga IP använts som anläggning för ”Olympic day”. Dagen arrangeras av Svenska olympiska kommittén, SOK, i samarbete med idrottsför­valtningen för mellanstad­ieelever på olika platser i Sverige.

Tanken med dagen är att barn ska få upp ögonen för idrottsför­eningar, och testa på alla typer av idrotter som man kan utöva. Så blir inte fallet i år.

”Inga vinterspor­ter”

– Vi flyttar runt den dagen från år till år. Vi har inga bestämda datum eller platser som vi arrangerar det på. I samråd med våra samarbetsp­artners har vi valt att inte ha någon dag med vinterspor­ter alls i år, säger Nathalie Larsson, projektled­are på SOK.

Förra året var Spånga det enda stället i Sverige som hade Olympic day under vinterhalv­året. Dagen ordnades i februari och var uppskattad av skolelever som fick testa olika vinterspor­ter och bland annat lära sig åka både skridskor och skidor.

Satsar på sommarspor­ter

Med sommar-OS i Tokyo senare i år väljer den svenska olympiska kommittén att anordna Olympic day på flera ställen under sommaren istället, med mer sommarinsp­irerade sporter. Senare i vår kommer fem eller sex olika orter få vara värdar för idrottsdag­en.

I Stockholm kommer dagen äga rum i mitten av maj, exakt var är dock ännu inte bestämt.

– Spånga har alltid välkomnat oss fint och vi har alltid trivts bra på Spånga IP, men tyvärr kan vi inte vara där i år. Vi har inte budgeten för att göra allt vi vill och måste prioritera våra idéer, säger Nathalie Larsson.

Hon utesluter inte möjlighete­n att komma tillbaka till Spånga i framtiden.

– När vi har varit i Spånga och gjort Olympic day så har det känts som att vi har gjort ett uppskattat arbete. För oss har det varit en kul uppgift att hjälpa barn och ungdomar att hitta fritidsakt­iviteter och visa att det finns föreningar i närheten.

Spånga har alltid välkomnat oss fint men tyvärr kan vi inte vara där i år.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? NATHALIE LARSSON, projektled­are SOK.
SKRIDSKOR. Såhär såg det ut när ”Olympic day” arrangerad­es på Spånga IP förra året. Men det blir ingen repris i år, meddelar SOK. Arkivbild.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON NATHALIE LARSSON, projektled­are SOK. SKRIDSKOR. Såhär såg det ut när ”Olympic day” arrangerad­es på Spånga IP förra året. Men det blir ingen repris i år, meddelar SOK. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden