Mitt i Rinkeby

Tionde bältet för Hamza Bougamza

- Jonny Andersson

Hamza Bougamza tog sitt tionde mästarbält­e när han i fredags vann kampen om WMC:s europamäst­artitel i thaiboxnin­g efter segrar över britten Daniel Terry och spanjoren Jose Cuervo.

– Magiskt. Jag hade förorten med mig runt ringen och fick showa lite. Atmosfären var fantastisk, säger Rinkebyfaj­tern som med segrarna kan se fram mot ännu större utmaningar och titelmatch­er.

Hans triumftåg började annars inte planenligt. Hans avsikt var att ta hem första matchen på teknik och inte bruka alla vapen. Britten Terry var för bra för den ut- vecklingen och pangade in en del sparkar som skakade om Hamza. Ganska snart hade han smärtor i smalben, ljumskar och lår.

– Jag fick gå all in för att ta taktpinnen, men han vägrade ge upp. Min första riktiga spark träffade ändå så bra att han blev passiv, bör- jade backa. Då är man oftast slagen.

Matchen gick tre fulla ronder med Hamza Bougamza som poängsegra­re.

I den andra semifinale­n vann Jose Cuervo på poäng över Frantisek Adam.

– Jag såg att spanjoren var en tuffing.

Även klarsynt skulle det visa sig. I finalen siktade Cuervo på Bougamzas svullna högerlår och fick in ett par träffar.

– Jag hade jätteont, men lyckades hålla masken. Jag ville blockera med smalbenet trots att jag hade lika ont där. En sista spark, minuten in i andra ronden, mot Bougam- zas högerlår blev ödesdigert för spanjoren. Hamza blockade med smalbenet och fick samtidigt in en rak vänster mot Cuervos tinning.

– Och ”thats´s all she wrote”, som en del kommentato­rer säger när matchen är över.

Cuervo signalerad­e ner mot benet, men Hamza upplevde att vänstersla­get var lika avgörande.

Med segern rankas Hamza Bougamza som Europas främste i -63,5 kg, men han tror sig inte försvara titeln. Istället hoppas han på en större VM-match i en gala som planeras i Globen i vår.

Som galans dragplåste­r vill arrangören ha holländare­n Badr Hari, en av kampsporte­ns största, som likt Hamza har marockansk­t ursprung.

– Han är min stora idol, så att gå en match samma kväll som honom vore stort, säger Hamza Bougamza, som hoppas få gå någon MMA-match i vinter.

 ??  ?? Hamza Bougamza.
Hamza Bougamza.
 ??  ?? MÄSTARE. Hamza tog sitt tionde bälte i Rumble of the Kings.
MÄSTARE. Hamza tog sitt tionde bälte i Rumble of the Kings.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden