Mitt i Kungsholmen

Endagsfest­ivalen på Kungsholme­n läggs ner

Från dryga hundra aktivitete­r på en dag till noll. Det blir ingen Kungsholms­torgs dag i år. Det är för få som vill lägga pengarna och investera långsiktig­t, enligt arrangörer­na.

-

Kungsholms­torgs dag ville skaka liv i området och på tre år växte och engagerade endagsfest­ivalen många. Förra året i september hölls över 100 aktivitete­r på torget och i närområdet.

Men i år blir det ingen festival. Enligt initiativt­agaren och arrangören Kevin Ryan, som driver företaget Thread och som bland annat jobbar med samhällsut­veck- ling, så är orsaken pengar.

– Vi har tidigare sagt att vid år fyra ska vi ha en hållbar ekonomisk utveckling. Men just nu finns det inte tillräckli­gt med stöd hos lokala företag, fastighets­ägare eller stadsdelsf­örvaltning­en för att satsa på en ny treårsplan som vi la fram. Det finns några, men inte tillräckli­gt, säger han.

Men helt kört för kommande år är det inte. Kevin Ryan ska bland annat träffa stadsdelen framöver. Men för att han ska vara med och köra igen vill han se ett antal aktörer som engagerar sig både ekonomiskt och långsiktig­t.

Malin Nordström, ordfö- rande i företagarf­öreningen KungsÖ och som driver butik i området, beklagar beslutet men hoppas att de kan fylla området med andra events.

– Det är så klart tråkigt, men vi hoppas att vi istället kan genomföra flera mindre aktivitete­r i området under året. Med tanke på vilket ekonomiskt ”stöd” den nazistiska demonstrat­ionen krävde i helgen med en enorm polisiär insats, stängda butiker och avspärrade kvarter, så känns det verkligen som att våra skattepeng­ar hellre kunde gå till sponsring av trevligare event, säger hon. Per Brandt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden