Mitt i Kungsholmen

Tacofiesta

på Hantverkar­gatan

- Mimmi Epstein

För tre år sedan öppnade Micke Söderberg Austin food works i Vasastan. Nu tar han konceptet till Kungsholme­n och öppnar på Hantverkar­gatan 63. Både Micke Söderberg och kökschefen Claes Mattsson har lång erfarenhet av att jobba som kockar, den senare drev till alldeles nyligen restaurang­en Kobber en bit ner på gatan.

Men nu blir det något helt annat. Burgare, tacos, barbecue och annan Texasinspi­rerad mat kommer att finnas på menyn.

– Vi kommer att dra ytterligar­e ett snäpp närmare den mexikanska gränsen. Det blir mycket tacos som kommer att vara välfyllda. Inte som på vissa ställen där man får in ett skal som är mindre än en snusdosa. Och i stället för vegetarisk­a alternativ som vi har i Vasastan kommer vi att ha helvegansk­a, säger Micke Söderberg.

Det kommer att finnas fler förrätter än varmrätter. Bland annat ska det serveras rökt fisk och kött samt ”sjukt mycket guacamole”.

– Vi vill gärna uppmuntra att man delar på flera smårätter och kanske kompletter­ar med en huvudrätt, säger Micke Söderberg, som kallar miljön ”rustik”.

– Den är väldesigna­d men byggd av skrot. Till exempel är baren tillverkad av hundra år gamla golv.

I början av mars är det tänkt att restaurang­en ska öppna. I matsalen finns cirka 25 platser och i bardelen ytterligar­e 25. I sommar byggs en uteserveri­ng med plats för 40 gäster till.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? MEXIKANARE. Krögaren Micke Söderberg och kökschefen Claes Mattsson utanför nya restaurang­en som öppnar på Kungsholme­n i början av mars.
FOTO: MIMMI EPSTEIN MEXIKANARE. Krögaren Micke Söderberg och kökschefen Claes Mattsson utanför nya restaurang­en som öppnar på Kungsholme­n i början av mars.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden