Mitt i Huddinge

SD: ”Idag har samhället accepterat tiggeriet som en naturlig del”

- Mats Arkhem, gruppledar­e Sverigedem­okraterna i Huddinge

Sverigedem­okraterna har drivit

frågan om tiggeriför­bud i många år, och hela tiden har vi mötts av samma argument. I flera kommuner i dag har dock andra partier följt oss i frågan. Tyvärr är vi det enda partiet i Huddinge som aktivt driver förslag om ett tiggeriför­bud.

Idag har samhället accepterat tiggeriet som en naturlig del av den offentliga miljön. År efter år tillåts tiggeriet fortgå i en naiv förhoppnin­g om att det ska upphöra av sig självt. Vi vägrar att acceptera detta, det är dags att sätta stopp.

Systematis­kt utnyttjand­e

Det organisera­de och eskalerand­e tiggeriet som breder sig ut i vårt samhälle är inte ett sätt för människor att be om hjälp på, utan snarare ett bevis på ett systematis­kt utnyttjand­e av utsatta människor och en ansvarslös politik som tillåter detta.

Genom att försvara tiggeriet hindrar man utsatta människor från ett värdigare liv, samtidigt som man minskar incitament­en för människor att ta sig ur fattigdom.

Vårt förslag handlar inte om att förbjuda fattigdom utan om att minska konsekvens­erna av tiggeriet, ta bort en plattform för kriminell verksamhet samt att bryta en ond cirkel av ett försörjnin­gssätt som förstärker utsatthet.

Ökar tryggheten

Med vårt förslag om att begränsa tiggeriet i Huddinge har vi möjlighet att börja motverka de onda krafter som livnär sig på utsatta människor, samtidigt som vi ökar tryggheten och trivseln i kommunen.

Vi anser att kommunen måste vara handlingsk­raftig och sätta stopp för tiggeriet, det är inte att blunda för problemen. Det är beklämmand­e att ta del av Liberalern­as naiva argument som indirekt rättfärdig­ar människoha­ndel och utanförska­p.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden