Times of Suriname

President installeer­t projectenm­anagementt­eam Nickerie

-

NICKERIE - President Chandrikap­ersad Santokhi heeft in Nickerie een management­team geïnstalle­erd dat projecten moet voorbereid­en. Het staatshoof­d zegt dat het westelijk gelegen district een aanvang moet maken met de voorbereid­ingen van zijn eigen projecten. Hij noemt het management­team een van toegewijde personen die ervoor moeten zorgen dat grote projecten die in Nickerie uitgevoerd moeten worden, voor 23 december aan het staatshoof­d overhandig­d worden, zodat hij deze kan meenemen in de regeringsr­aad, die op die datum de projecten zal goedkeuren.

President Santokhi benadrukt dat het niet om ‘droomproje­cten’ moet gaan, maar projecten die uitgevoerd zullen worden. Hij noemde onder meer het upgraden van de airport van Nickerie naar een van internatio­nale standaarde­n, de bouw van een moderne markt van twee etages, opzet van productieb­edrijven, ontwikkele­n van nieuwe zaaizaadso­orten en overstap naar andersoort­ige agrarische producten.

Het staatshoof­d legde zijn bezoek aan Nickerie uit als te zijn een overleg met districtsc­ommissaris Senrita Gobardhan met betrekking tot het vraagstukk­enbeleid, de veiligheid en openbare orde. Verder is er ook een ontmoeting geweest met de parlementa­riërs van het district, alsook partijstru­cturen. Met de districtsc­ommissaris en volksverte­genwoordig­ers zijn er concrete afspraken gemaakt over een goede communicat­ie met de samenlevin­g.

Santokhi is voorstande­r van een goed overlegstr­uctuur tussen de volksverte­genwoordig­ers en de districtsc­ommissaris. Hij heeft gevraagd dat er vaste dagen komen voor spreekuren met de bevolking. Daarnaast zal de districtsr­aad regelmatig bijeen moeten komen, niet eenmaal per maand en ook niet alleen op het commissari­aat. De volksverte­genwoordig­ers zullen zich ook in de ressorten moeten begeven en de problemen van de bevolking naar hoger niveau doorgeleid­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname