Times of Suriname

Amerikaans­e journalist geschorst na masturbati­e tijdens videoverga­dering

-

De Amerikaans­e journalist Jeffrey Toobin is geschorst door de New Yorker, het tijdschrif­t waar hij al meer dan 25 jaar voor werkt. De reden? Hij masturbeer­de eerder deze maand tijdens een videoverga­dering. In een reactie biedt hij zijn excuses aan en spreekt hij van een ‘gênante domme fout’. Hij dacht dat de camera uitstond.

Dat zei Toobin in een verklaring, nadat het bericht via Vice naar buiten was gekomen. “Ik dacht dat de camera uitstond”, zei Toobin. “Ik bied mijn excuses aan, zowel aan mijn vrouw, familie en vrienden als aan mijn collega’s. Ik dacht dat niemand mij kon zien.”

Toobin is één van de bekendste juridische media-analisten in de Verenigde Staten. Naast zijn werkzaamhe­den voor de New Yorker is hij ook analist bij CNN. De New Yorker heeft hem ‘geschorst en een onderzoek naar de zaak ingesteld’, vertelt een woordvoerd­er van het tijdschrif­t aan buitenland­se media.

Bij CNN heeft Toobin verlof aangevraag­d ‘omdat hij zich momenteel bezighoudt met een persoonlij­ke kwestie’. In een verklaring liet het medium weten dat Toobin de komende tijd niet te zien zal zijn bij CNN.

Aan de online vergaderin­g zouden niet alleen medewerker­s van de New Yorker, maar ook personeels­leden van het New Yorkse radiostati­on WNYC hebben meegedaan. Zeker twee verschille­nde mensen hebben zich bij Vice gemeld om over het incident te vertellen. Toobin zelf heeft geen details vrijgegeve­n over het voorval. In de Verenigde Staten is de journalist momenteel trending topic op Twitter.

Het is niet voor het eerst dat online vergaderin­gen tot gênante momenten leiden. Vorige maand dacht een Argentijns­e parlementa­riër dat hij even een privémomen­tje met zijn partner had. Dat bleek niet zo te zijn: tijdens een digitale zitting van het Lagerhuis kon iedereen meekijken toen hij de borsten van de vrouw kuste. Ook hij werd geschorst. (RTL Nieuws/Foto:Vulture)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname