Times of Suriname

Aanhangers Trump verzamelen zich bij luchthaven Orlando

-

VS - Aanhangers van de Amerikaans­e president Donald Trump hebben zich sinds zondagavon­d bij een luchthaven ten noordooste­n van Orlando (Florida) verzameld. Ze doen dat naar aanleiding van de eerste verkiezing­sbijeenkom­st van Trump sinds zijn coronabesm­etting.

Dat Trump naar Florida komt, is geen toeval. Het is een Staat die hij in 2016 slechts op het nippertje won. Hij kreeg toen 1,2 procent meer stemmen dan de toenmalige Democratis­che kandidaat Hillary Clinton. In de peilingen ligt hij in Florida nu 4 procent achter op Joe Biden. Orlando is de grootste plaats in het district Orange County, waar Trump destijds slechts 35 procent behaalde. Belangrijk om in Florida als eerste uit de bus te komen is aanhang hebben onder de vele latino’s, die meer dan een kwart van de bevolking vormen. In Orange County zelf is 27 procent van de bevolking van Latijns-Amerikaans­e komaf.

Volgens een recente peiling doet Biden het steeds beter bij die bevolkings­groep. Cubaanse latino’s blijven de Republikei­nen over het algemeen trouw, maar anderen verkiezen toch steeds meer de Democraten. Die domineren vooral het dichtbevol­kte zuidoosten, inclusief Miami, maar ook de regio van Orlando. Donald Junior, Trumps zoon, was zondag al op campagne in Orlando. Hij trekt door Florida in een bus met “Fighters Against Socialism” (Strijders tegen socialisme). Volgens Donald Junior is er nog werk te doen om de achterstan­d in de peilingen in te halen, maar volgens hem is de werkelijke aanhang van zijn vader, net als in 2016, groter dan de opiniepeil­ers beweren.

De aanhangers worden vanaf 22.00 uur Belgische tijd toegelaten tot het terrein waar de president volgens de planning rond een uur Belgische tijd in de nacht van maandag op dinsdag het woord zal voeren. Het is zijn eerste ‘Make America Great Again’ bijeenkoms­t sinds 30 september in Minnesota. Hij testte toen naar verluidt al een eerste keer positief op het virus. Volgens zijn artsen is hij nu volkomen genezen en draagt hij het virus niet meer onder de leden. (HLN)

 ??  ?? Donald Trump Junior spreekt de menigte in Orlando toe. (Foto: HLN)
Donald Trump Junior spreekt de menigte in Orlando toe. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname