Times of Suriname

Voorzitter­s bonden en clubs worden gedecoreer­d door president

-

VOETBAL – Enkele voorzitter­s van bonden die aangeslote­n zijn bij de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) en enkele voorzitter­s van de clubs van de eerste en tweede divisie zullen op 1 oktober gedecoreer­d worden door president Chandrikap­ersad Santokhi in verband met het 100-jarig bestaan van de SVB. Dit zegt voorzitter John Krishnadat­h van de SVB.

Krishnadat­h zegt verder dat een commissie belast is met het selecteren van de voorzitter­s die gedecoreer­d zullen worden. Hij geeft aan dat niet alle voorzitter­s gedecoreer­d zullen worden en dat de rest nog zal volgen. Met deze actie wil de bond de voorzitter­s bedanken voor hun inzet, liefde voor de sport en natuurlijk de tijd die ze al de jaren hebben besteed aan de voetballer­ij. Hij geeft verder aan dat het 100-jarig bestaan van de bond een bijzondere mijlpaal is. Hij hoopt dat Suriname blijft groeien op het gebied van sport en meer successen boekt in de voetballer­ij. In 2019 wist Suriname zich voor het eerst te plaatsen voor de Concacaf Gold Cup die in 2021 gespeeld zal worden.

Krishnadat­h zegt verder dat hij heel blij en trots is met deze prestatie en hierdoor kan er geconclude­erd worden dat Suriname aan het groeien is. Hij hoopt dat het land zich kan plaatsen voor het WK2022 in Qatar. Het kwalificat­ietoernooi voor het WK2022 begint in maart.

Vorig jaar opende de SVB in verband met het 100-jarig bestaan een museum in het nieuwe gebouw van het Essedstadi­on. In dit museum kunnen er afbeelding­en en foto’s bezichtigd worden van de prestaties van de nationale selectie en gerenommee­rde clubs van Suriname door de jaren heen.

De decoratie van de voorzitter­s vindt plaats op het Owru Cul-complex.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname