Times of Suriname

Pherai een van de tien doelpunten­makers bij Dortmund

-

VOETBAL - Borussia Dortmund heeft zondag de dubbele cijfers gehaald in een oefenwedst­rijd tegen Austria Wien. In Stadion Schnabelho­lz, de thuishaven van het Oostenrijk­se Rheindorf Altach, won de ploeg van trainer Lucien Favre met liefst 2-11 van het weerloze Austria Wien. Het Nederlands­e talent Immanuel Pherai deed in de eerste helft mee en produceerd­e zijn eerste doelpunt voor BVB.

Borussia Dortmund begon de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen woensdag met een wedstrijd tegen Rheindorf Altach en won met 0-6. Bij een 0-2 stand miste Pherai toen een enorme kans voor open doel, maar in het stadion van diezelfde club was hij zondag wel trefzeker. De in Amsterdam geboren, negentienj­arige middenveld­er werd bij de tweede paal bediend door Axel Witsel en scoorde van dichtbij. Met zijn doelpunt bepaalde hij de ruststand op 1-4. De eerste twee treffers kwamen van Giovanni Reyna, waarna Christoph Monschein iets terugdeed en Raphaël Guerreiro de 1-3 voor zijn rekening nam.

In het tweede helft verscheen Borussia Dortmund met een geheel nieuw elftal ten tonele, terwijl Austria Wien tien wissels doorvoerde. Een van de nieuwkomer­s bij de Duitsers was de veelbespro­ken Jadon Sancho, die begin deze week zijn contract verlengde ondanks interesse van Manchester United. Kort na zijn rentree maakte Sancho er 1-5 van. Aleksandar Jukic scoorde nog namens Austria Wien, maar daarna voerden Emre Can, Marius Wolf, Thorgan Hazard, Jude Bellingham, Taylan Duman en Nico Schulz de score op naar 2-11. (AD)