Times of Suriname

Zeker zeventien doden bij aanslag Al-Shabaab op hotel in Somalië

-

SOMALIЁ Zeker zeventien mensen zijn om het leven gekomen bij een aanslag op een luxehotel aan zee bij de Somalische hoofdstad Mogadishu. Meer dan twintig mensen zijn gewond geraakt. De aanslag is opgeëist door de soennitisc­he terreurorg­anisatie AlShabaab.

Volgens het Somalische persbureau SONNA brachten vier zwaarbewap­ende militanten een autobom tot ontploffin­g voor het hotel waarna ze het vuur openden in het hotel en mensen gijzelden.

Rond middernach­t plaatselij­ke tijd werd het viertal na een drie uur durend vuurgevech­t doodgescho­ten door de veiligheid­sdienst van het hotel. In het Elite Hotel aan Lido Beach, dat eigendom is van een voormalig minister van Financiën, verbleven op het moment van de aanslag diverse functionar­issen van de regering, onder wie ook enkele ministers.

De aanslag volgde op een gevangenis­opstand van vorige week maandag. Bij het terugdring­en van de opstand zijn minstens vijftien gevangenen en vier bewaarders om het leven gekomen.

Somalië is al een kwart eeuw verwikkeld in oorlogen, maar de guerrillao­orlog door AlShabaab wordt sinds 2006

Advertenti­e gevoerd.

De groep voert regelmatig aanslagen uit in het OostAfrika­anse land in een poging de door het Westen gesteunde regering omver te werpen. Al-Shabaab wil een islamitisc­he staat stichten op basis van een strikte interpreta­tie van de sharia, het islamitisc­he recht. (NU)

 ??  ??
 ??  ?? Ambulances bij het hotel in Mogadishu. (Foto: RTL Nieuws)
Ambulances bij het hotel in Mogadishu. (Foto: RTL Nieuws)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname