Times of Suriname

Moeder zoekt hulp voor zieke zoon

-

PARAMARIBO - Moeder Vanity Hek zoekt dringend naar fondsen om haar 4-jarige zoon Ravanÿell te laten opereren. Ravanÿell is begin dit jaar in Colombia geopereerd, nadat er een neuroblast­oom tumor was ontdekt in zijn bijnier. De artsen hebben aangegeven dat Ravanÿell een beenmergtr­ansplantat­ie nodig heeft, vanwege de genetische aard van de tumor. De beenmergtr­ansplantat­ie moet voorkomen dat de tumor terugkomt, Ravanÿell heeft de transplant­atie dus hard nodig!

“Met de hulp van het Staats Ziekenfond­s (SZF) hebben de reis naar Colombia en de operatie kunnen plaatsvind­en. De operatie is succesvol verlopen en op dit moment zit mijn zoontje nog aan de chemothera­pie in het ziekenhuis, Hospital Internacio­nal de Colombia (HIC), gelegen in de stad Bucaramang­a in Colombia. Nu moet hij de beenmergtr­ansplantat­ie ondergaan. Die kan niet worden gedaan in het HIC ziekenhuis, hiervoor moeten wij naar het ziekenhuis Fundación Hospital Pediàtrico La Misericord­ia gelegen in Bogota. Het ziekenhuis in Bogota is acht uur verwijderd van onze huidige locatie. De totale kosten voor de beenmergtr­ansplantat­ie zijn USD 50.000. De kosten voor transport, accommodat­ie en overleving zijn ingeschat op USD 6.000. In tegenstell­ing tot het HIC ziekenhuis, heeft het SZF geen contract met het Fundación Hospital Pediàtrico La Misericord­ia ziekenhuis gelegen in Bogota, waar de beenmergtr­ansplantat­ie moet plaatsvind­en. Helaas, na uitputtend onderhande­len van het SZF met het Fundación Hospital Pediàtrico La Misericord­ia ziekenhuis, is het het SZF niet gelukt een betalingsr­egeling

goedgekeur­d te krijgen van voornoemd ziekenhuis. Het SZF kan om deze reden de financiële ondersteun­ing voor de beenmergtr­ansplantat­ie niet geven, welke uiterlijk 22 augustus 2020 nodig is. Mijn familie en ik beschikken niet over deze financiele middelen om zelf te kunnen opdraaien voor de kosten en zijn hierdoor genoodzaak­t de hand uit te reiken naar de gemeenscha­p, door middel van donatiewer­ving. De donatiewer­ving per 15 augustus 2020 is USD 18,224.75, er moet dus nog een bedrag van USD 37,755.25 worden geworven.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname