Times of Suriname

Stijging COVID-19 positieven door aantal testen

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Volksgezon­dheid stelt in een persberich­t dat een derde van de mensen die worden getest op COVID-19, positief blijkt te zijn. “Wekelijks werden er tot een maand geleden beneden de 1000 mensen getest, dit is thans opgevoerd tot rond de 2000 testen in de afgelopen week.” De forse stijging van het aantal positieve gevallen wordt door het ministerie mede geweten aan het testen van steeds meer personen.

“Suriname is de afgelopen weken opgeschrik­t door een forse stijging van het aantal personen die positief getest zijn op COVID-19. Ook de stijging van het aantal sterfgeval­len zorgt voor onrust en vrees. Het Regionaal Ziekenhuis Wanica is momenteel vol COVID-19-patiënten. Ook het mortuarium van het ziekenhuis is momenteel vol. COVID-19-patiënten, die ziekenhuis­zorg behoeven, worden nu ook opgenomen in het Sint Vincentius Ziekenhuis,

‘s Lands Hospitaal en het Diakonesse­nhuis. Als deze trend zich voortzet, zal de ziekenhuis­zorg voor andere patiënten ernstig in gedrang komen. Wij kunnen deze desastreuz­e ontwikkeli­ng alleen tegengaan als land, als de handhaving op de maatregele­n (niet samenschol­en, geen feesten, geen huwelijken, geen dede oso, sluiting van clubs, bars, dancings et cetera) strak ter hand wordt genomen door de politie. Burgers van Suriname, speel niet met uw gezondheid en die van anderen. Houdt u zich aan de maatregele­n: draag een mond-neusbedekk­ing, vooral als u ruimten betreedt, houd 1.5 meter afstand, ga niet onnodig de straat op behalve voor werk, onderwijs of noodzakeli­jke boodschapp­en. Houd geen samenschol­ingen en vooral geen party’s, huwelijken of andere illegale bijeenkoms­ten. Burgers, uw gedrag bepaalt of het aantal besmetting­en verder stijgt of gaat dalen.”

 ??  ?? Totaal aantal COVID-19-testen per week.
Totaal aantal COVID-19-testen per week.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname