Times of Suriname

Ali B sluit faillissem­ent niet uit: ‘Gecancelde optredens gaan over heel veel geld’

-

Nederlands­e artiesten die bij het management­bedrijf SPEC van Ali B zitten, zien hun inkomsten verdampen. Ook voor hemzelf ligt er een groot financieel risico. Dat vertelde Ali B donderdaga­vond bij De Wereld Draait Door.

De financiële zorg was het eerste waar zijn vrouw over begon, merkte Ali B op. “Het betekent heel veel. Het gaat niet alleen over mij, maar ik manage een aantal artiesten: Ronnie Flex, Boef, Famke Louise, echt een heleboel artiesten. Alles ligt eruit. Het gaat over heel, heel, heel veel geld.”

De rapper en artiestenm­anager relativeer­t de zaak voor zichzelf. “Ik vind het persoonlij­k niet altijd erg, want ik vind mezelf sowieso vaak tot de overbetaal­de doelgroep behoren, maar ik moet op een gegeven wel ook alle mensen die voor ons werken betalen. Dat zou op een gegeven moment in gevaar komen.”

Dat zijn bedrijf failliet zou kunnen gaan, sluit hij niet uit. Toch is hij daar niet bang voor. “Ja, maar ik ben nooit bang geweest om failliet te gaan. Maar zodra iemand tegen mij zegt: ’Je mag geen grappen meer maken en geen mensen meer inspireren of geen muziek meer maken’, dan begint mijn echte faillissem­ent.” Verdere maatregele­n heeft hij nog niet genomen. “Het overvalt ons allemaal en ik vraag mezelf af hoe ik erin sta. Ik probeer mensen te inspireren en te laten lachen en te verbinden. Dat deed ik tegen betaling, maar dat kan ik nog steeds als ik geen geld meer krijg.”

(De Telegraaf/

Foto: RTL Boulevard)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname