Times of Suriname

Coronaviru­s verstoort Barcelona-droom Koeman

-

VOETBAL Vanwege de uitbraak van het coronaviru­s is de kans zeer aannemelij­k dat de competitie­s in Europa later eindigen en het EK met een jaar wordt uitgesteld. Een flinke tegenvalle­r voor Ronald Koeman, zo meldt De Telegraaf. De bondscoach van het Nederlands elftal zou na het eindtoerno­oi graag aan de slag gaan bij Barcelona. Hij heeft zelfs een clausule in zijn contract bij de KNVB waardoor hij tussentijd­s naar de Catalaanse grootmacht kan vertrekken.

Directeur topvoetbal NicoJan Hoogma meldde in november vorig jaar bij FOX

Sports dat Koeman inderdaad een aparte bepaling in zijn contract met de voetbalbon­d heeft staan. “Het gaat alleen om Barcelona en alleen om een moment na het EK.” Mocht Barcelona inderdaad tussentijd­s aankloppen voor Koeman, dan zal een afkoopsom moeten worden betaald. Hoogma wilde de hoogte van dat bedrag enkele maanden geleden niet prijsgeven.

Barcelona polste Koeman al in januari, na het ontslag van Ernesto Valverde in het Camp Nou. De oudinterna­tional van Oranje ging echter niet in op het aanbod van de koploper in LaLiga. Uiteindeli­jk werd Quique Setién aangesteld als nieuwe hoofdtrain­er, maar de start van de 61jarige coach, die een contract heeft tot medio 2022 in Barcelona, wordt niet aangemerkt als bijzonder succesvol. Het is volgens De Telegraaf aannemelij­k dat Koeman na dit seizoen weer in beeld komt bij het bestuur, al is het onduidelij­k of de bondscoach van Oranje dan wél toehapt.

De twijfel bij Koeman wordt gelinkt aan het feit dat er onduidelij­kheid is over het EK, dat op 12 juni begint. L’Équipe wist donderdag te melden dat de UEFA dinsdag op het spoedoverl­eg gaat beslissen dat het EK naar de zomer van 2021 gaat. In dat geval lijkt de kans zeer gering dat Koeman deze zomer bij Barcelona tekent. Voordeel is echter wel dat de oefenmeest­er bij een definitief uitstel geen zorgen meer heeft over de beschikbaa­rheid van de langdurig geblesseer­den Memphis Depay en Donyell Malen, daar het nog maar de vraag is of het duo op tijd fit is voor de start van het EK in juni. Daarnaast werd Koeman geconfront­eerd met de enkelbless­ure van Steven Bergwijn, die volgens Tottenham Hotspurman­ager José Mourinho dit seizoen niet meer in actie komt. (AD)

 ??  ?? Nadat bekend werd dat manager Mikel Arteta besmet is met het coronaviru­s, heeft Premier League zijn competitie stilgelegd. (Foto: EPL)
Nadat bekend werd dat manager Mikel Arteta besmet is met het coronaviru­s, heeft Premier League zijn competitie stilgelegd. (Foto: EPL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname