Times of Suriname

Scholen vooralsnog open

-

PARAMARIBO – In tegenstell­ing tot andere landen die na constateri­ng van COVID-19gevallen scholen op slot deden, is dit nog niet het geval in Suriname. Dit zei vicepresid­ent Ashwin Adhin gisteren tijdens een ontmoeting met journalist­en.

Hij benadrukte wel dat sinds het eerste geval van het COVID-19 in Suriname er gisteren met de top van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) is gesproken welke stappen ondernomen moeten worden om verspreidi­ng van dit virus tegen te gaan. De komende dagen wordt het duidelijk welke voorzorgsm­aatregelen getroffen zullen worden voor de scholen. Volgens een persberich­t van het ministerie is nog voor de notering van het eerste coronageva­l woensdag een speciale OWC-meeting gehouden over COVID-19. Op deze meeting waren onder andere aanwezig inspecteur­s van de diverse schoolnive­aus alsook afdelingsh­oofden. Minister Lilian Ferrier van OWC opende de bijeenkoms­t, waarbij het onderwijsv­eld is geïnformee­rd en bewustgema­akt over COVID-19, hoe dit te voorkomen en toe te zien op de naleving van de instructie­s. Alle directeure­n ontvingen een schrijven vanuit het ministerie betreffend­e het virus.

Al enkele weken is de regering intensief bezig met het delen van tips over het COVID-19virus. Er is een speciaal management­team opgezet, waarin

advertenti­e elk ministerie is vertegenwo­ordigd. Voor OWC is Diana Gaddum-Riedewald aangewezen. Gaddum-Riedewald informeerd­e haar collega’s van het ministerie over COVID-19. Zij benadrukte tijdens de bijeenkoms­t dat bewustword­ing van de persoonlij­ke hygiëne ons stappen verder brengt in de bestrijdin­g van ziekten. Samen met de collega’s demonstree­rde Gaddum-Riedewald hoe hand sanitizer gebruikt dient te worden en hoe te niezen of hoesten in de elleboogho­lte. Er zijn ook posters vervaardig­d die de basisstapp­en van handen wassen aangeven. Op de basisschol­en is er een les in het curriculum die handelt over ‘handen wassen’. Er is voorgestel­d deze les te herhalen met de leerlingen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname