Times of Suriname

Messi verlegt zijn aandacht

-

VOETBAL - Lionel Messi heeft minder focus op het maken van goals. De vedette van Barcelona richt zich meer op het aangeven.

Messi heeft de nodige doelpunten­records achter zijn naam staan. De Argentijns­e grootheid heeft inmiddels die drang om te scoren naar de achtergron­d gedrukt. “Ik denk minder en minder aan scoren”, zegt hij tegen DAZN. “Ik ben bezig een stap terug te zetten en meer een aangever dan een afmaker te worden.”

“Natuurlijk houd ik ervan om te scoren en als ik de kans krijg, dan zal ik die ook pakken. Maar iedere keer dat ik het veld op ga, ben ik minder gefocust op het maken van goals en meer gericht op de wedstrijd. Ik heb nooit een obsessie voor doelpunten gehad.”

De Argentijn beseft dat een lagere productie leidt tot discussie. “Dat hoort erbij. Het hoort bij de groei als speler en het aanpassen aan de tijd en te doen wat het beste is voor jezelf en voor het team.” Ook op andere vlakken blijft Messi zich ontwikkele­n. Zo betaalt zijn nieuwe benadering naar vrije trappen zich uit. De teller in La Liga staat nu al op vier treffers uit vrije trappen, waar hij afgelopen seizoen in totaal tot zes succesvoll­e pogingen kwam. “Vroeger probeerde ik de bal over de muur in het doel te krijgen, maar ik dacht er niet veel over na.”

Messi pakt het inmiddels anders aan. “Ik ben gaan werken aan mijn positie, mijn aanloop en hoe ik de bal raak”, aldus Messi, die inmiddels ook kijkt naar keepers. “Recentelij­k heb ik gekeken of er een voorbewegi­ng was, hoe de reactie was als ik een stap opzij deed en hoe de muur stond. Ik bestudeer het meer.”

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname