Times of Suriname

Social Army zoekt naar middelen voor bouw eigen kantoor

-

PARAMARIBO - Sinds de start van Social Army (SA) in februari vorig jaar, kijkt de organisati­e uit naar een eigen werkruimte. Al elf maanden worden vergaderin­gen en activiteit­en op verschille­nde locaties gehouden, onder andere thuis bij de voorzitter en de leden van SA. Volgende maand bestaat de organisati­e een jaar. Voor het behalen van betere resultaten in het sociale werk, heeft de organisati­e dit jaar als belangrijk­ste doel gesteld een eigen kantoorrui­mte te bouwen.

Momenteel moeten leden zelf naar mensen toestappen wanneer die willen doneren en donatiegoe­deren in ontvangst nemen. De organisati­e beschikt nog niet over een eigen opslagruim­te. “Met de bouw van ons eigen kantoor met een toepasseli­jke opslagplaa­ts, kunnen wij meer mensen beter helpen en spullen opslaan voor sociaal zwakkeren in nood”, zegt Mitchell Matroos, voorzitter van SA. SA heeft ongeveer 1200 mensen blij gemaakt vorig jaar. Onder hen zijn er patiënten die naar het buitenland moesten voor een medische ingreep en mensen die bij woningbran­den al hun bezittinge­n kwijt zijn geraakt. “Als team willen wij deze ingeslagen weg voortzette­n en meer mensen blij maken. Wij kunnen deze projecten zeker niet zonder de steun van de gemeenscha­p en het bedrijfsle­ven uitvoeren. Daarom doen wij wederom een beroep op de samenlevin­g en het bedrijfsle­ven om ons in dit streven bij te staan. Hoe klein uw bijdrage ook is, alles is welkom. Alle beetjes helpen”, zegt

Matroos. Het SA-team organiseer­t fundraisin­gactivitei­ten, plaatst donatiebox­en op diverse plekken in het land en stuurt sponsorbri­even de deur uit. We vragen de totale gemeenscha­p om ons te helpen. De directie van @Live Entertainm­ent Center op het terrein van het voormalige Flamboyant park, heeft voorlopig een ruimte ter beschikkin­g gesteld aan Social Army totdat het eigen pand is gebouwd. Op die plek worden nu vergaderin­gen gehouden en activiteit­en van SA ontplooid. Voor donaties kunnen personen appen of bellen op het nummer 8568344, meldt de organisati­e in een persberich­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname