Times of Suriname

FCB haalt playoffs niet

-

ZAALVOETBA­L – FCB kan de playoffs niet meer halen, in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Het team verloor zondag in de Anthony Nestysport­hal van Zwaluw’96 met 3-6. Zwaluw’96 blijft door de zege in de race om de nacompetit­ie.

FCB was verplicht deze ontmoeting te winnen, als het zijn kansen wilde behouden om de playoffs te halen. Echter, het ging heel vroeg mis toen Bruce Diporedjo in de vierde minuut het net vond. Hij bracht Zwaluw’96 hiermee op voorsprong: 0-1. Hierna kregen beide teams mogelijkhe­den om het net te vinden, maar ze faalden. Zwaluw’96 ging met een voorsprong de kleedkamer­s in.

FCB startte de tweede helft veel beter en ook productiev­er. Vier minuten in de tweede helft werd de score gelijkgetr­okken door Giovanni Blatz: 1-1. Zaken werden nog beter voor FCB, toen in de 26e minuut Consulo Gregor

FCB op voorsprong bracht: 21. FCB’s hoop de playoffs te halen werd hierdoor groter. De vreugde was echter van korte duur, want Ike Adams maakte gelijk: 2-2. Hierna ging het bergafwaar­ts met FCB.

In de 32e minuut moest het team verder met een man minder en Zwaluw’96 profiteerd­e hiervan. Mitchell Nahar scoorde en bracht Zwaluw’96 weer op voorsprong: 3-2. Hierna vonden Leroy Letnom en Marcelino Plet het net voor Zwaluw’96 en de voorsprong werd verruimd naar 5-2. Blatz deed iets terug voor FCB en de achterstan­d werd verkleind naar 5-3. FCB probeerde de achterstan­d verder te verkleinen, maar zonder succes. Het was juist Zwaluw’96 dat via Diego Tempico het net vond: 6-3. In de slotminute­n kreeg ook Blatz de rode kaart. Zwaluw’96 staat door de overwinnin­g op de vierde plaats met 24 punten uit 18 wedstrijde­n, terwijl FCB op de zevende plaats staat met 14 punten ook uit 18 duels.