Times of Suriname

Utrecht en Barcelona gaan samenwerke­n

-

VOETBAL - De samenwerki­ng tussen FC Utrecht en Barcelona kan ieder moment officieel worden gemaakt, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. Afgelopen zomer werd er voor het eerst melding gemaakt van de aanstaande samenwerki­ng tussen beide clubs en Jordy Zuidam, directeur voetbalzak­en in de Domstad, is de afgelopen tijd meer dan eens in

Spanje geweest. FC Utrecht zal overigens geen satellietc­lub van Barcelona worden. De overeenkom­st tussen FC Utrecht en Barcelona draait om ‘kennisover­dracht’, bijvoorbee­ld over de scouting en jeugdoplei­ding. Het Algemeen Dagblad voegt toe dat de ‘contacten snel gelegd zijn’ als het over spelers gaat, ook al is de samenwerki­ng ‘niet gebaseerd op het verhandele­n van spelers’. Een samenwerki­ng zoals die van NAC Breda met Manchester City, waardoor jaarlijks een aantal spelers op huurbasis de oversteek zouden moeten maken, wordt uitgeslote­n. Patrick Kluivert, hoofd jeugdoplei­dingen bij Barcelona, liet eerder al wel doorscheme­ren dat hij graag een aantal jeugdspele­rs zou willen laten rijpen in de Eredivisie, al gaf hij daarbij wel de voorkeur aan Ajax. “Zij zouden het perfecte team zijn. Ik wil spelers graag verhuren aan Ajax. We hebben overigens ook een samenwerki­ng met FC Utrecht. Voor spelers die niet direct naar ons eerste elftal doorstrome­n, zou het perfect zijn om zich ergens anders verder te ontwikkele­n.”

(De Telegraaf)

 ??  ?? Giovanni van Bronckhors­t kan de nieuwe assistent van Josep Guardiola bij Manchester City worden, als Mikel Arteta de trainer wordt van Arsenal. (Foto: ESPN)
Giovanni van Bronckhors­t kan de nieuwe assistent van Josep Guardiola bij Manchester City worden, als Mikel Arteta de trainer wordt van Arsenal. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname