Times of Suriname

Acht in 63 kilo SLM-bagagecont­ainer…

-

Volgens haar is het duidelijk dat elk van ze een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan het delict. Zij vindt dat niet is gebleken dat de door hen afgelegde verklaring­en bij de politie onbetrouwb­aar zijn. Dayala vindt dat de veroordeel­den misbruik hebben gemaakt van hun dienstbetr­ekking, kennis en de gang van zaken. Zij neemt ook mee dat de mensen hun jarenlange dienstbetr­ekking kwijt zijn. Zij spreekt van een goede proceshoud­ing van Steven P en Humphrey K.

Humphrey K verklaarde dat hij gebeld werd door Valentino S, die werkzaam was op het hoofdkanto­or van de SLM, om hem ergens te ontmoeten. Valentino S was voornemens via Zanderij een hoeveelhei­d drugs uit te voeren. Humphrey K zou USD 10 duizend krijgen voor het helpen met de klus. Steven P werd ook benaderd door Valentino S. Hij zou bij een geslaagde drugsuitvo­er USD 12 duizend krijgen. Hij heeft bewust geholpen, omdat hij het geld nodig had.

Palmita W verklaarde dat zij zeven jaar in dienst was van SLM als security officer. Zij had de dienst bij de opslaglood­s en merkte dat een bagagecont­ainer een strip had. Zij wist dat drugs daarin zaten en moest erop toezien dat deze container uit de loods gehaald werd. Zij werd door

Brain D benaderd om de bagagecont­ainer in de gaten te houden.

Franklyn W werkte acht jaar als beveiliger voor de SLM. Ook hij werd benaderd door Brian D, die supervisor was bij SLM security, om op de bagagecont­ainer te letten. Hij kreeg de gegevens van de container van Palmita W. Valentino S en Brain D ontkennen.

De verdachten krijgen juridische bijstand van raadsliede­n Maureen Nibte, Murwin Dubois, Arjan Ramlakhan, Irvin Kanhai, Harold Belfor, Hedley Derby, John Ferdinand en Justina Eduards. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname