Times of Suriname

Prostituti­e in Paramaribo neemt toe

-

PARAMARIBO - Districtsc­ommissaris (dc) Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost heeft minister Soewarto Moestadja van Arbeid ervan op de hoogte gebracht dat prostituti­e in Paramaribo aan het toenemen is. Ook meldt hij dat dit mogelijk gepaard gaat met dwangarbei­d en mensenhand­el. De dc ziet graag dat de minister en de regering gauw iets hieraan doen.

Nerkust zegt volgens een persberich­t van het Ministerie van Arbeid dat de laatste tijd medewerker­s van het commissari­aat hem gerapporte­erd hebben over opvallend veel vreemdelin­gen die als prostituee zijn waargenome­n op verschille­nde locaties in Paramaribo. Deze vreemdelin­gen zijn kennelijk illegaal het land binnengeko­men. De onderlinge wedijver tussen sekswerker­s leidt volgens de burgervade­r regelmatig tot conflictsi­tuaties. Het gaat er volgens hem wild en rumoerig aan toe. Dit zorgt voor overlast. Zowel de bewindsman als dc vindt dat deze situatie niet zo gelaten kan worden. Er is van gedachten gewisseld over de aanpak van dit probleem. Er zijn oplossings­modellen geïdentifi­ceerd om het probleem vanuit verschille­nde ministerie­s spoedig en effectief aan te pakken.

Moestadja vindt dat Suriname verplicht is om steeds de ogen open te houden voor praktijken waarbij personen, inclusief vreemdelin­gen, gedwongen worden om te werken. Het ministerie sluit niet uit dat bedoelde vreemdelin­gen onder valse voorwendse­len gebracht zijn naar ons land. Vooral illegale vrouwelijk­e vreemdelin­gen lopen het risico om uitgebuit te worden door dwangarbei­d. Ze vallen meestal in handen van mensenhand­elaren en worden als seksslavin­nen ingezet. Dwangarbei­d staat volgens de bewindsman bijna altijd in relatie tot mensenhand­el. Het ministerie heeft zich verplicht om hiertegen ten strijde te trekken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname