Times of Suriname

Wielingen en Leter bezorgen Yellow Birds de overwinnin­g

-

BASKETBAL Een vrije worp van Chaief Wielingen en blockshot van Dancell Leter, gaven Yellow Birds een cruciale overwinnin­g in de herenhoofd­klassecomp­etitie van de Surinaamse Basketbal Associatie. Donderdag in de Anthony Nestysport­hal won het team van koploper Ruckers met 86-85.

Ruckers was al geplaatst voor de playoffs, terwijl Yellow Birds in een strijd is verwikkeld met De Schakel en De Arend voor een playoffpla­ats. Yellow Birds moet de wedstrijd winnen tegen Ruckers, om zijn playoffhoo­p levend te houden. Echter, het team begon niet goed en stond na twee minuten spelen achter met 7-3. Yellow Birds gaf het niet op en kwam sterk terug. Leter, Xaviro van Ams en Maurice Monkau zorgden ervoor dat Yellow Birds het eerste quarter afsloot met een voorsprong van twaalf punten: 29-17.

In het tweede quarter was Yellow Birds ook beter en ging naar de kleedkamer met een voorsprong van zeventien punten (54-37). In het derde quarter werd de voorsprong verruimd naar 21 punten (6241), nadat Ferlaino Krak een jumpshot benutte. Uiteindeli­jk sloot Yellow Birds het derde quarter af met een voorsprong van 21 punten (79-58). In het vierde quarter ging alles mis bij Yellow Birds en het verloor zijn ruime voorsprong. Met nog twee minuten te spelen trok Ruckers de score gelijk (8585), nadat Xavier Elburg een basket maakte.

Hierna hadden beide teams de mogelijkhe­id om een voorsprong te nemen, maar misten hun schoten. Nadat Keith Zinhagel een overtredin­g maakte op Wielingen, ging Yellow Birds naar de vrijeworpl­ijn. Hij benutte maar een van zijn twee vrije worpen en gaf Yellow Birds een voorsprong: 8685. Hierna kreeg Kelvin Monkou de mogelijkhe­id om de overwinnin­g te geven aan Ruckers, maar zijn schot werd geblokt door Leter. Hij werd ook de topscoorde­r met 38 punten, terwijl Bjorn Ewijk van Ruckers 22 punten noteerde.Door de overwinnin­g klimt Yellow Birds van de zesde plaats naar de derde. Het team heeft 26 punten uit 16 wedstrijde­n. De Schakel en De Arend staan op de 4de plaats met 25 punten. Ruckers is nu uitgespeel­d en sluit de reguliere competitie op de 1ste plaats met 32 punten.

 ??  ?? Sofiane Boufal van Marokko probeert langs Seibou Mama van Benin te gaan.
(Foto: AD)
Sofiane Boufal van Marokko probeert langs Seibou Mama van Benin te gaan. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname