Times of Suriname

Williamsbe­ul Gauff dendert door

-

TENNIS De vijftienja­rige Cori Gauff blijft maar verbazen op Wimbledon. Na Venus Williams en Magdalena Rybarikova heeft ze in de derde ronde ook Polona Hercog verslagen. Gauff overleefde twee matchpoint­s en won na drie sets: 63, 76 (7) en 7-5.

Gauff, de jongste qualifier ooit op Wimbledon, moest de eerste set aan Hercog, de nummer zestig van de wereld, laten. De piepjonge Amerikaans­e had het lastig tegen de Sloveense en leek in de tweede set uitgeschak­eld te worden. Ze stond in die tweede set met 5-2 achter en overleefde zelfs twee matchpoint­s. Ze knokte zich echter op wonderbaar­lijke wijze terug in de wedstrijd. Ze pakte de set uiteindeli­jk na een lange tie-break.

In een zinderende derde set ging het lange tijd gelijk op, maar de Amerikaans­e sloeg bij een 6-5 stand meteen toe bij haar eerste matchpoint. En dus gaat het Wimbledons­prookje van Gauff wederom verder. In de volgende ronde is Simona Halep de tegenstand­er.

De voormalig nummer één van de wereld Halep versloeg Victoria Azarenka met 6-3 en 61. Karolína Plisková had drie sets nodig tegen Hsieh SuWei uit Taiwan. De 27jarige Tsjechisch­e trok met 63, 2-6 en 6-4 aan het langste eind. De nummer drie van de wereld treft nu haar landgenote Karolína Muchová. Ook Elina Svitolina plaatste zich voor de vierde ronde. De 24-jarige Oekraïense was in drie sets te sterk voor de één jaar jongere Maria Sakkari uit Griekenlan­d: 63, 67 (1) en 62. Petra Martic uit Kroatië is de volgende opponente van Svitolina. (Nusport)

 ??  ?? Het Wimbledon-sprookje van de vijftienja­rige Cori Gauff gaat door, nadat ze ook in de derde ronde won. (Foto: The Guardian)
Het Wimbledon-sprookje van de vijftienja­rige Cori Gauff gaat door, nadat ze ook in de derde ronde won. (Foto: The Guardian)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname