Times of Suriname

Copa Airlines klaar voor Suriname

-

PARAMARIBO - De inaugurele vlucht van de Panamese luchtvaart­maatschapp­ij Copa Airlines landt vanmiddag op de Johan Adolf Pengelluch­thaven. “Een heel bijzonder moment, omdat er nu een rechtstree­kse verbinding is met Panama en Copa Airlines daarnaast naar meer dan 80 bestemming­en vliegt. Dus Suriname heeft in een keer 80 vliegbeste­mmingen erbij”, zegt Timothy Mendonça, directeur van Luchthaven­beheer, naar aanleiding van de komst van de nieuwe maatschapp­ij.

De directeur zegt dat de Boeing 737-700 waarmee gevlogen zal worden vol passagiers zal zijn, wanneer die landt op de internatio­nale luchthaven. Bij de vlucht terug naar Panama, die ook vandaag wordt uitgevoerd, zal het toestel ook redelijk goed gevuld zijn met passagiers. Zoals gebruikeli­jk binnen de luchtvaart­wereld, wanneer een vliegmaats­chappij voor het eerst een bestemming aandoet, zal het Copa Airlinesto­estel verwelkomd worden met de ‘water salute’ van de brandweer.

Mendonça geeft aan dat de afgelopen periode Suriname zwaar is gepromoot in Panama, om onder andere toeristen richting ons land te krijgen. De belangstel­ling vanuit Suriname om Panama aan te doen, is er volgens hem zeer zeker. Zo doen heel wat Surinaamse zakenlui zaken in het Centraal-Amerikaans­e land en willen heel wat mensen privé gaan shoppen en of de bezienswaa­rdigheden van het land aandoen. “Er is heel wat te doen en zien in Panama. Je hebt het Panamakana­al en diverse historisch­e musea. En als er een nieuwe vliegbeste­mming is, dan zijn Surinamers altijd toch nieuwsgier­ig. Want we willen altijd iets anders, iets nieuws”, zegt de luchthaven­directeur. Voor het bezoeken van dit Spaansprek­ende land zal er wel een visum aangevraag­d moeten worden. Dat kan online gedaan worden.

Het voordeel van de nieuwste luchtverbi­nding moet volgens Mendonça niet onderschat worden. De nieuwste aanwinst Panama is een hub van waaruit naar tachtig andere bestemming­en gevlogen kan worden. En daarnaast duurt het overstappe­n op andere vluchten vanuit deze hubverbind­ing veel korter. Copa Airlines zal op de woensdag en zaterdag de verbinding Panama-Suriname vice versa onderhoude­n. TM/MN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname