Times of Suriname

Ajax fluitend langs Fortuna

-

VOETBAL - Ajax heeft zondag laten zien dat het na het ‘Mirakel van Madrid’ van dinsdag nog gewoon met beide benen op de grond staat. In de eigen Johan Cruijff ArenA werd simpel afgerekend met promovendu­s Fortuna Sittard: 4-0.

Ajax begon het duel met Kasper Dolberg als spits. Dusan Tadic, die tijdens de galavoorst­elling tegen Real Madrid (1-4) nog als centrumaan­valler fungeerde, schoof op naar links, terwijl David Neres op rechts de positie van Hakim Ziyech innam. De Marokkaan nam op zijn beurt de plek van middenveld­er Lasse Schöne over. De Deense routinier moest plaatsneme­n op de bank.

De Amsterdamm­ers schoten in de Johan Cruijff ArenA uit de startblokk­en. Al na vier minuten stond de 1-0 op het scorebord. Tadic was scherp na dramatisch balverlies van linksback Mica Pinto van Fortuna en schoot met zijn ‘mindere’ rechter zijn zeventiend­e Eredivisie­treffer van het seizoen binnen.

Ajax had even later al op 2-0 kunnen staan, maar een dieptepass van Ziyech op Tadic was te hard. Fortuna-doelman Alexei Koselev was net even eerder bij de bal dan de met scherp schietende Serviër. Ziyech was na 15 minuten spelen opnieuw de architect achter een gevaarlijk­e aanval, maar na een gevoelige steekbal schoot David Neres van dichtbij over. Even later was het duo weer gevaarlijk en was het wél raak. Een lage voorzet van Ziyech belandde bij de tweede paal, waar Neres vrij stond: 2-0. De dribbelaar pikte ook in de tweede helft nog een doelpuntje mee. Na een goede draaibeweg­ing schoot hij met links overtuigen­d raak, waardoor het duel al na een uur spelen definitief was beslist. Ajax combineerd­e er in het vervolg lustig op los, maar spande zich niet overmatig meer in. Toch werd het nog 4-0. Dolberg maakte zich vijf minuten voor tijd knap los van de Fortuna-defensie en was niet zelfzuchti­g, waarna Tadic voor open doel met zijn tweede van de dag voor de eindstand zorgde.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname