Times of Suriname

Liverpool komt curieuze goal te boven

-

VOETBAL - Liverpool heeft zondagmidd­ag goede zaken gedaan in de titelrace. De huidige nummer twee van de Premier League kwam vroeg op achterstan­d bij het thuisduel met Burnley, maar al in de eerste helft stelde de ploeg van Jürgen Klopp orde op zaken. Na de thee liep de Engelse topclub uit naar een 4-2 overwinnin­g.

De laatste tijd verspeelt Liverpool veel punten in de Premier League, waardoor the Reds de koppositie in de Premier League inmiddels hebben moeten afstaan aan Manchester City. Zondagmidd­ag kregen de fans van Liverpool al snel een nieuwe tegenvalle­r te verwerken, want na zes minuten stond de club al op achterstan­d. Ashley Westwood krulde een hoekschop in één keer in het doel. Alisson Becker leek vervolgens terecht te claimen dat hij werd gehinderd door de spelers van Burnley, maar scheidsrec­hter Andre Marriner keurde het doelpunt goed.

Na bijna twintig minuten spelen was het Roberto Firmino die Liverpool op het juiste spoor zette. Mohamed Salah brak aan de rechterkan­t door en schoot de bal voor het doel, waarna de Braziliaan­se aanvaller simpel kon scoren: 1-1. Tien minuten later stond Liverpool alweer op voorsprong via Sadio Mané. De verdedigin­g van Burnley kon de bal niet goed wegwerken, waarna de aanvaller knap het net trof: 2-1. In het restant van de eerste helft kreeg Liverpool mogelijkhe­den op meer, maar de bezoekers hielden de schade beperkt.

Na de onderbreki­ng hadden onder anderen Salah en Adam Lallana kansen om de voorsprong uit te breiden, maar pas na 68 minuten viel de beslissing. Na wederom goed voorbereid­end werk van Salah, die kon profiteren van een slechte uittrap van doelman Tom Heaton, mocht Firmino zijn tweede van de middag maken: 3-1. In blessureti­jd deed Burnley via Johann Gudmundsso­n nog wat terug, maar Liverpool had het laatste woord met een doelpunt van Mané. (VI)

??  ?? Virgil van Dijk van Liverpool in duel met Chris Wood van Burnley. (Foto: ESPN)
Virgil van Dijk van Liverpool in duel met Chris Wood van Burnley. (Foto: ESPN)