Times of Suriname

Duo van Chelsea imponeert

-

VOETBAL - Met ieder twee doelpunten waren Gonzalo Higuaín en Eden Hazard zaterdagmi­ddag de grote uitblinker­s tijdens de 5-0 overwinnin­g van Chelsea op Huddersfie­ld Town. Na afloop prees trainer Maurizio Sarri zich gelukkig met het optreden van de Argentijns­e debutant en met de wisselwerk­ing tussen beide aanvallers. “Ik ben heel blij, want afgezien van de doelpunten kreeg ik ook het idee dat ze goed bij elkaar passen.”

Higuaín had maar een kwartier nodig om zijn doelpunten­account in Engeland te openen. Op slag van rust maakte Hazard er 2-0 van vanaf elf meter; in de tweede helft zorgde de Belg voor de 3-0 en de Argentijn voor de 4-0. Het slotakkoor­d kwam van David Luiz. Met de overwinnin­g herpakte Chelsea zich van opeenvolge­nde nederlagen tegen Arsenal (2-0) en Bournemout­h (4-0). “Ik weet niet of Higuaín de ontbrekend­e schakel was. Toen hij hier kwam, zat hij fysiek niet op de top van zijn kunnen. Inmiddels gaat het een stuk beter”, zegt Sarri, die Higuaín al kende van hun gezamenlij­ke periode bij Napoli. “De speelstijl­en van Eden en Gonzalo sluiten goed op elkaar aan. Daardoor kunnen ze beiden veel gaan scoren”, vervolgt Sarri in de Engelse pers. “We moeten er wel voor zorgen dat we in de toekomst geen nederlaag nodig hebben om extra gemotiveer­d te zijn. We moeten werken aan onze consistent­ie en onze mentalitei­t. Vandaag waren we heel gemotiveer­d, maar we moesten ook wel reageren na de 4-0 nederlaag in de vorige wedstrijd. Onze motivatie moet elke wedstrijd hetzelfde zijn.”

Hazard spreekt na afloop van ‘een van de beste wedstrijde­n van het seizoen’ van Chelsea. “Ik denk dat Sarri blij is, want hij wilde een reactie zien van ons en die hebben we gegeven. Higuaín is nieuw in de ploeg, maar hij weet wat de manager eist. Hij is een geweldige spits die veel doelpunten kan maken. Het voetbal is anders in Engeland dan in Italië en Spanje, maar hij heeft de kwaliteit”, zegt Hazard tot slot over de Juventus-huurling. Chelsea staat op de vierde plek in de Premier League en neemt het volgende week op tegen Manchester City.

(VI)

 ??  ?? Gonzalo Higuaín van Chelsea is dolblij dat hij het eerste doelpunt binnenscho­ot. (Foto: ESPN)
Gonzalo Higuaín van Chelsea is dolblij dat hij het eerste doelpunt binnenscho­ot. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname