Times of Suriname

Mysterieuz­e SUV van Kia duikt op

-

Met de Stonic, Sportage en Sorento worden SUV’s al goed vertegenwo­ordigd in het modellenga­mma van Kia. Nieuwe spyshots laten echter zien dat we op meer opgehoogd Kianieuws kunnen wachten, want deze mysterieuz­e compacte SUV duikt op.

Voor het zien van deze spionagebe­elden hebben we met nog geen letter over de nieuwkomer kunnen schrijven, dus een naam moeten we voor nu nog achterwege laten. Gezien de beginlette­rs van eerder genoemde SUV’s bij Kia ligt het in de lijn der verwachtin­g dat deze met een ‘S’ zal beginnen, maar de letters die volgen, blijven vooralsnog onbekend. Waar de Stonic zijn basis met de compacte Rio deelt, doet de Sportage dat met de ruimere Ceed. Gezien het formaat van deze nieuwe telg deelt hij zijn basis naar alle verwachtin­g ook met die laatste.

Om een beter beeld te scheppen: Volkswagen doet ditzelfde kunstje met de T-Roc en Tiguan. Beide delen ze hun basis met de Golf, maar de T-Roc werd een stuk hipper en flitsender dan de Tiguan. Ditzelfde staat waarschijn­lijk met dit model bij Kia te gebeuren. De neus en daklijn hebben veel van de reguliere Ceed weg, maar de achterste raamlijn loopt in vergelijki­ng met de hatchback een stuk hoger op en gezien de heftig gecamoufle­erde kont wordt die ook flink anders. Voor meer nieuws zullen we geduld moeten hebben, maar zelfs over de hoeveelhei­d geduld weten we niks. (Auto Week)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname