Times of Suriname

VVD’er trekt eigen anticoncep­tieplan in

-

DEN HAAG - De VVD heeft aan het kortste eind getrokken bij een ruzie in de coalitie over 10 miljoen euro voor anticoncep­tie in Afrika. Kamerlid Wybren van Haga trekt zijn voorstel daartoe in, terwijl hij de initiatief­nemer was. Hij stemt mee met een identiek voorstel van de overige coalitiepa­rtijen (D66, CDA, CU) en linkse oppositie.

Van Haga gebruikte eerder het woord ’rendement’ om te motiveren dat geboortebe­perking volgens hem een nuttiger besteding van belastingg­eld is dan ’schooltjes bouwen’. Met zijn voorstel trok Van Haga aanvankeli­jk samen op met D66. Maar nadat de VVD’er in De Telegraaf had uitgelegd wat hij met het plan beoogde, kwam er de klad in die eendracht.

Kamerlid

D66 vond

Bouali van dat ’onacceptab­el’

SCCN TV 17.1

en diende een tegenvoors­tel in met dezelfde tekst, hetzelfde bedrag en dezelfde bestemming. Volgens hem zal minister Kaag (Ontwikkeli­ngssamenwe­rking) bij de uitvoering van het voorstel zijn ’inkleuring’ van het plan voor ogen houden en niet die van de VVD.

Het zij zo, reageert Van Haga. “Het doel is behaald: meer geld voor anticoncep­tie in Afrika. Het gaat om rendement, niet om politieke spelletjes. Je kunt je afvragen waarom zo veel partijen zo allergisch zijn voor het woord ’rendement’. Ik vind het een mooi woord, dat echt niet alleen om geld gaat.”

(De Telegraaf)

 ??  ?? Van Haga gebruikte eerder het woord ’rendement’ om te motiveren dat geboortebe­perking volgens hem een nuttiger besteding van belastingg­eld is dan ’schooltjes bouwen’.
Van Haga gebruikte eerder het woord ’rendement’ om te motiveren dat geboortebe­perking volgens hem een nuttiger besteding van belastingg­eld is dan ’schooltjes bouwen’.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname