Times of Suriname

Binnenkort weging vrachtwage­ns

-

PARAMARIBO – Vrachtwage­ns, die langs Peperpot rijden, zullen binnenkort gewogen kunnen worden. De weegbrug is al op de locatie te Peperpot, maar het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) moet nog wat aanwijzing­en geven aan het Ministerie van Justitie en Politie. Daarna zal het officieel in gebruik worden genomen.

Neville Pengel, hoofd van de afdeling Voorlichti­ng van OWT&C, geeft aan dat het de eerste weegbrug is die geplaatst is door het ministerie. De controle zal gevoerd worden door de politie.

Het is de bedoeling dat het Korps Politie Suriname zelfstandi­g wegingen van alle vrachtwage­ns zal doen bij de controlepo­st, zegt waarnemend korpschef Roberto Prade. Hij geeft aan dat de weegbrug belangrijk is om alle vrachtwage­ns te controlere­n en zo na te kunnen gaan of men zich houdt aan de bij wet toegestane 13 ton per as.

“In de afgelopen jaren is gebleken dat voertuigen overbelade­n zijn en schade aan onze infrastruc­tuur toebrengen”, zegt Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van OWT&C. “De wegen worden hierdoor kapot gereden.” De controle zal op korte termijn aanvangen. Daartoe zijn de voorbereid­ingen in volle gang. De voorlichti­ngsdienste­n van beide ministerie­s zullen de samenlevin­g informeren door middel van voorlichti­ngsprogram­ma’s.

Pengel zegt dat het ministerie van plan is om op verschille­nde locaties controlepo­sten met weegbrugge­n te plaatsen. De gebieden moeten eerst in kaart worden gebracht.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname