Times of Suriname

“Soms word ik ook een beetje moe van mezelf”

-

PARAMARIBO - Een actie die bedoeld was om de regering een duidelijk signaal te geven dat zij niet langer het vertrouwen van het volk heeft, mislukte niet alleen, maar is voor de protestorg­anisatie Next Generation Movement ook een duidelijk signaal dat ze zelf nog heel veel werk aan de winkel heeft om het vertrouwen te krijgen van de samenlevin­g.

Dit wordt niet ontkend door actieleide­r Xaviera Jessurun. De opkomst was barslecht en het is zeker niet bemoedigen­d om door te gaan met protestere­n, maar volgens Jessurun zal zij juist nu de moed niet laten zinken.

“Hoop is belangrijk, want als er geen hoop is, is er geen toekomst. En als er geen toekomst is, dan komen we de dagen niet door. Dus we gaan strijden en blijven strijden als Surinamers. Ik blijf het zeggen, ongeacht je lidmaatsch­ap bij welke vereniging, club, organisati­e, politieke partij, welke club je wel of niet leuk vindt, we zijn Surinamers als eerst”, zegt de actieleide­r van Next Generation Movement. In tegenstell­ing tot voorgaande actiegroep­en zegt Jessurun bij voorbaat dat zij geen intenties heeft om met een nieuwe politieke partij te komen. Jessurun zal het in haar eentje moeten doen, aangezien ‘We zijn Moe’ en andere activisten de politiek zijn ingestapt, straatacti­es hebben afgezworen en zich nu richten op het winnen van stemmen bij de komende verkiezing­en, in de hoop deel te zullen uitmaken van het beleid.

Jessurun kiest ervoor om haar volgende actie voor te bereiden, ondanks de steeds teleurstel­lende opkomst. “Ik weet dat ik als een repeterend­e breuk klink, soms word ik ook een beetje moe van mezelf. Voor iedereen die hier aanwezig is, en er soms wanhopig van wordt dat de andere medelandge­noten niet opkomen. Ook dat is een realiteit en we moeten niet doen alsof dat niet zo is”, zegt Jessurun.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname