Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1934 - In Canada wordt de Dionne-vijfling geboren.

1977 - In de Amerikaans­e staat Kentucky komen 165 mensen om bij de brand in de Beverly Hills Supper Club.

1937 - Het Britse kabinet van Neville Chamberlai­n treedt aan. 1993 - Monaco wordt het 182ste lid van de Verenigde Naties.

1913 - Drie Fransen bereiken met een ballon als eersten een hoogte van meer dan 10.000 meter.

1971 - Lancering van Mars 3, het eerste ruimtetuig dat een geslaagde landing maakt op Mars. Gladys Knight (Atlanta (Georgia), 28 mei 1944) is een Amerikaans­e soulzanger­es. Knight maakte in 1961 voor het eerst naam met Every Beat of My Heart met haar neven, die de groep The Pips vormden. Alhoewel ze nog een paar hits had, werd ze pas echt beroemd nadat ze voor het label Motown ging werken. Tot de hits van de groep behoorden Friendship Train, I Heard It Through the Grapevine, If I Were Your Woman en Neither One of Us. Nog groter succes bracht de overstap naar Buddah Records in 1973. In het midden van de jaren zeventig piekte de popularite­it van de groep met Midnight Train to Georgia en I’ve Got to Use My Imaginatio­n. In 1987 bekende Knight dat ze een gokverslav­ing (baccarat) had en al eens $45.000 op één avond had verloren. Ze is vier keer getrouwd geweest en heeft drie kinderen. (Foto: AceShowbiz)

Kylie Ann Minogue (Melbourne, 28 mei 1968) is een Australisc­he zangeres en actrice. Minogues carrière wordt gekenmerkt door haar opkomst als kindsterre­tje in een soapserie. In grote lijnen is het begin van haar carrière te vergelijke­n met die van hedendaags­e artiesten als Britney Spears, Christina Aguilera, Justin Timberlake en Ricky Martin. Met meer dan 60 miljoen verkochte albums is Kylie Minogue één van de meest succesvoll­e artiesten van Australië. Minogue krijgt in 1979 haar eerste televisier­ol in de televisies­erie The Sullivans. In juni 2012 kwam het verzamelal­bum The Best Of Kylie Minogue uit. Ze was verloofd met Joshua Sasse. (Foto: Mediamass)

Gladys Knight

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname