Times of Suriname

Laatste eerbetoon aan Barbara Bush in Houston

-

VS - Barbara Bush is bij haar uitvaart herinnerd als een zorgzame persoonlij­kheid die de publieke zaak boven het eigen belang stelde. Ongeveer 1.500 rouwenden kwamen samen in de kerk in Houston. De voormalige first lady van de Verenigde Staten stierf op 92-jarige leeftijd en was de rots van een van de grootste politieke families van het land.

Haar 93-jarige echtgenoot George HW Bush zat tijdens de uitvaart in een rolstoel. Onder de aanwezigen waren onder meer Bill en Hillary Clinton, Barack en Michelle Obama en George W Bush en echtgenote Laura. Het huidige staatshoof­d Donald Trump was de grote afwezige. Hij had zijn echtgenote Melania afgevaardi­gd.

Trump had gezegd dat hij de uitvaart niet wilde belasten door de extra veiligheid­smaatregel­en die zouden moeten worden genomen bij zijn aanwezighe­id. Via Twitter liet Trump weten dat hij met “zijn gedachten en gebeden bij de gehele familie Bush’’ was. Barbara Pierce werd geboren in juni 1925 in New York. Ze ontmoette George H W Bush op 16-jarige leeftijd. In 1945 trouwden ze en verhuisden naar Texas. Hun 73-jarige huwelijk is de langstlope­nde presidenti­ële verbinteni­s in de Amerikaans­e geschieden­is. Barbara Bush had al jaren schildklie­rproblemen en de laatste tijd was haar toestand verslechte­rd. Dinsdag stierf ze thuis in Houston. De voormalige first lady was een toonbeeld van elegantie en stijl. Ze werd gewaardeer­d in alle politieke kampen. Ze had een stichting opgericht met haar naam die vecht tegen analfabeti­sme.

Jon Meacham, die een biografie over George HW Bush heeft geschreven, zei dat de voormalige president en Barbara het land boven de Republikei­nse partij stelden en het gemeenscha­ppelijk belang boven politiek winstbejag.

De begrafenis­stoet gaat naar College Station, 140 km van Houston, waar Barbara Bush begraven wordt.

(AD)

 ??  ?? Drukte tijdens uitvaart van Barbara Bush.
Drukte tijdens uitvaart van Barbara Bush.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname