Times of Suriname

7HVWZHUN .,$ 1LUR (9 EHJRQQHQ

-

0eer elektronie­uws uit Zuid-.orea. *isteren zagen we een elektrisch­e +\undai (lantra (9 de revue passeren en nu is het de .ia Niro (9 die zich in testkostuu­P laat zien.

+\undai en .ia zijn een behoorlijk elektro-offensief aan het voorbereid­en. Zo heeft +\undai de ,oniT-drieling in het gaPPa en voegt het daar spoedig een nieuwe waterstofa­uto aan toe. Dit jaar koPt het Perk Pet een volledig elektrisch­e .ona op de proppen, een auto die eerder al in testkostuu­P opdook. Raf van Nuffel, hoofd van de afdeling productpla­nning van +\undai (urope, tilde voor $uto:eek al eerder een tipje van de elektrisch­e .ona-sluier op. ³De elektrisch­e .ona krijgt de grootste actieradiu­s van zijn segPent. Reken op in elk geval 0 kiloPeter in de praktijk, dus ruiP 500 volgens de N(DCc\clus.´ 2ok de .ia Niro krijgt naast de reguliere +\brid- en 3lug-in +\bridversie­s een volledig elektrisch­e variant. .ia gaf Pet de Niro (lectric Concept al een bijzonder vorPgegeve­n voorbode op de elektrisch­e Niro. Dat studiePode­l had een k:h groot accupakket aan boord, waaruit een 205 pk sterke elektroPot­or zijn energie put. +et geheel Poet goed zijn voor een elektrisch­e actieradiu­s van zo’n

0 kiloPeter. De ontbrekend­e grille en de afwezige uitlaatpij­pen wijzen erop dat op deze foto’s een volledig elektrisch­e Niro te zien is, een e[ePplaar dat een stukje afdekking van de bodeP Pet zich Pee lijkt te slepen.

.ia belooft dat het oPstreeks 2025 in totaal zestien geëlektrif­iceerde auto’s in zijn lineup zal hebben. 9ijf daarvan zijn reguliere h\brides, vijf zijn plug-ins en vijf zijn volledig elektrisch. Dan blijft er eentje over, een auto die net als de zojuist gepresente­erde Ne[o van concerngen­oot +\undai over een brandstofc­el beschikt. :e weten ook dat ppn van de nieuwe (9’s zeer waarschijn­lijk de nieuwe .ia Soul (9 zal zijn.

(NU/Foto: The Verge)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname