Times of Suriname

*HHVWHOLMNH JH]RQGKHLG YDQ RQWXFKW YHUGDFKWH KXLVDUWV /HLGHQ RQGHU]RFKW

-

L(,'(1 'e Leidse huis arts die wordt verdacht van het misbruiken van zijn

jarige dochter en drie van haar leeftijdsg­enootjes en het stiekem filmen van patiënten, moet verplicht worden geob serveerd in het 3ieter Baan &entrum voor zijn geestelij ke gesteldhei­d.

2ok blijft 0aarten B. voor lopig vastzitten, besloot de rechtbank in 'en +aag dins dag in een zogeheten pro for mazitting. 7ot nu toe heeft B. geweigerd mee te werken aan onderzoek naar zijn gesteld heid. =ijn advocaat liet weten dat de huisarts medewerkin­g weigert, omdat hij niet wil dat de resultaten in het open baar worden besproken. ³+ij beseft dat behandelin­g nodig is en dat er iets moet gebeu ren´, aldus de advocaat. 0aar B. wil de onderzoeke­n liever intern houden. 'e rechtbank liet dinsdag weten daar niet in mee te gaan. ³2nderzoek is noodzakeli­jk. :ij heb ben de resultaten nodig om te weten of de feiten waar u van verdacht wordt u aan gerekend kunnen worden´, aldus de rechter.

B. werd afgelopen oktober opgepakt. +ij zou jarenlang zijn dochter en drie andere meisjes hebben misbruikt en daar foto’s en filmpjes van hebben gemaakt. 'e meisjes zijn allen geboren in 2010. +et misbruik zou vanaf hun tweede jaar hebben plaatsge vonden. B. ontkent dat niet, maar zegt dat hij zich het niet kan herinneren. +et onder zoek is nog niet afgerond, liet de officier van justitie weten. 2nder meer de beelden wor den nog onderzocht van pa tiënten die hij heimelijk zou hebben gefilmd.

(erder werd al bekend dat de man tientallen beelden op zijn computer en telefoon had van ontklede patiënten. ,n alle gevallen zou het om kinderen en jongvolwas­senen gaan. 'e man was werkzaam in drie verschille­nde huisartsen praktijken in de regio Leiden, waarvan een in 6chiedam. B. was dinsdag aanwezig in de rechtbank tijdens de niet inhoudelij­ke zitting, maar hij deed er het zwijgen toe. ³,k heb niets toe te voegen aan wat mijn advocaat heeft gezegd.´ 'e nieuwe zitting staat gepland op 1 april. +et gaat dan weer om een niet inhoudelij­ke zitting.

(NU) 11: 'oc.: 'emi Lovato:

6ta\ 6trong

12:4 0ovie: 3icture 7his

14: 0 1etherland­s

(redivisie: 369 (indhoven ([celsior 1etherland­s

(redivisie: 5oda J& Kerkrade $ja[

1 :4 0 :00 Just for laughs

0 :2 0ovie: 0uTaddar Ka

6ikandar

11:40 0ovie: 6aawari\a

14:1 Just for laughs

14: 0 0ovie: +indi 0edium 1 :20 6erie: &rime 3atrol 1 :10 0ovie: 4aidi Band 20:2 0ovie: $ankhen

2 : 0 0ovie: Kucch 7o +ai 01: 0 0ovie: 6aawari\a

04:0 0ovie: +indi 0edium 0 :1 0ovie: 4aidi Band wijziginge­n voorbehoud­en 0 :00 &11 1ieuws

0 : Bribi 0inistries

0 :10 )itness:,nsanit\ ,nsane

$B6

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname