Times of Suriname

7ZHHGH DDQKRXGLQJ ZHJHQV OHNNHQ YHUWURXZHO­LMNH LQIRUPDWLH

-

DEN BOSCH - De politie heeft gisteren een tweede aanhouding verricht in het justitieel onderzoek naar het lekken van vertrouwel­ijke informatie bij de benoeming van een nieuwe burgemeest­er in Den Bosch, afgelopen zomer. Het blijkt te gaan om oud-wethouder Jos van Son, die in november aftrad nadat hij onder invloed van alcohol in het dorp Maliskamp van de weg was geraakt en met zijn auto in de heg was beland.

'e 4 jarige 5osmalenaa­r, die wethouder was namens 5osmalens Belang, was geen lid van de vertrouwen­scom missie van de Bossche ge meenteraad. 0aar µhij wordt er wel van verdacht vertrou welijke informatie informa tie die alleen bekend was bij leden van de vertrouwen­s commissie te hebben gelekt naar een journalist van het Brabants Dagblad’, aldus het 2penbaar 0inisterie. +oe hij aan die informatie kwam, is onderdeel van het lopende onderzoek. ,n augustus vorig jaar werd ook al een andere 5osmalenaa­r gearrestee­rd: gemeentera­adslid 6jef van &reij , die anderhalf jaar geleden uit 5osmalens Belang is gestapt en nu de eenmansfra­ctie gewoon *e '5(9(1 vormt. +ij zat drie dagen vast, werd na meerdere verhoren weer in vrijheid gesteld, maar blijft volgens justitie verdachte in het onderzoek. 9an &reij, die zei dat hij zich als µeen grote crimineel’ behandeld voelde, ontkent alle beschuldig­ingen en bezweert dat hij niet het lek is geweest.

2pvallend is dat wethouder 9an 6on het destijds al met een openlijk opnam voor zijn gearrestee­rde plaatsge noot. 2p Facebook liet hij weten het justitieel optreden tegen 9an &reij, die in de vroege morgen van zijn bed werd gelicht, µbuiten alle proporties’ te vinden. µ'e hele actie heeft ppn concreet resultaat opgeleverd naar mijn mening: complete ont wrichting van de democratie in de gemeente’, schreef hij. µ1iemand vertrouwt nog ie mand. :ant voor je het weet, word je van je bed gelicht.’ Justitie laat er geen gras over groeien sinds commissari­s van de koning :im van de 'onk in de zomer aangifte deed van een mogelijk lek uit de vertrouwen­scommis sie. 'ie aangifte volgde op een uitgebreid­e reconstruc tie in het Brabants Dagblad over de burgemeest­ersbenoe ming, waardoor de namen van meerdere sollicitan­ten op straat kwamen te liggen.

(Volkskrant)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname