Times of Suriname

Chaos en file hoek Kernkamp- en Kwattaweg Goor nLeXwe YerkeerslL­Fhten

-

3$5$0$5,%2 'e nieuwe verkeersli­chten oS de kruising van de .ernkamS en .wattaweg die sinds maandag in wer king zijn getreden, veroorzake­n meer chaos en file dan voorheen al het geval was. Weggebruik­ers stonden gisteren uren in de file om voorbij de kruising te kunnen, omdat de nieuwe verkeersli­chten voor verwarring zorgden en een aanrijding diverse keren oS het niSSertje is voorkomen.

0et het instellen van de nieuwe verkeersli­chten op de hoek van de Kernkamp- en Kwattaweg is de verkeerssi­tuatie van deze hoek ook gedeelteli­jk veranderd. De weggebruik­er moet hieraan nog wennen. 9elen klaagden gisteren dat ze het op prijs hadden gesteld als er meer voorlichti­ng hierover was gegeven zodat men voorbereid was op de situatie. ³De kruising Kwatta- met Kernkampwe­g is zo een belangrijk­e plek waar honderden dagelijks gebruik van maken. Het is gewoon belachelij­k dat met de veranderin­g de situatie van kwaad tot erger is gemaakt´ vertelt een autobestuu­rder die gisteren heel lang in de file stond aan de Kwattaweg.

:aar vroeger het verkeersli­cht ervoor zorgde dat de rijstroken op een weg tegelijker­tijd konden optrekken terwijl de rest van het verkeer op de andere wegen bij de hoek wachtten is nu veranderd. 2nder andere mogen nu linksaffer­s van de Kernkampwe­g en rechtsaffe­rs die vanuit de :ashingtons­traat komen tegelijker­tijd optrekken met als gevolg dat er bijna botsingen ontstaan omdat het verkeer niet vlot verder kan. De weggebruik­ers hopen dat dit gauw weer verandert omdat er anders een aanrijding kan ontstaan. De politie was gisteren wel aanwezig om het geheel op dit kruispunt in goede banen te leiden maar desondanks was het verkeer op deze hoek in rep en roer. De verkeersli­chten voor voetganger­s op deze hoek zijn nog niet in werking gesteld. Henk :ip hooId van de aIdeling 9erkeer van het 0inisterie van 2penbare :erken 7ransport en &ommunicati­e 2:7 & verzekert dat dit spoedig zal zijn aIgerond.

VRT/WI Zie foto op pagina 3.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname