Times of Suriname

³,N JLQJ LQ RS HHQ )DFHERRNSRV­W HQ ]HV GDJHQ ODWHU ZDV LN JHWURXZG´

-

Facebook wil naar eigen ]eggen mensen weer diFhterbij mekaar brengen en in 1igeria is de soFiaalnet­werksite daar de laatste twee weken wonderwel in geslaagd. 6ophy ,jeoma ging in op een merkwaardi­ge huwelijksa­dvertentie op Facebook en ]es dagen later was ]e inderdaad een getrouwde vrouw. 2p deFember postte &hidimma $medu een bi]ar huwelijksa­an]oek op Facebook. ³,k heb er de leeftijd voor en ben bereid om µja’ te ]eggen en wil geen tijd verlie]en´, klonk het. ³6tuur mij je solliFitat­ie en met de beste kandidate trouw ik op januari 18. 'e insFhrijvi­ngen worden op 1 1 17 om middernaFh­t afgesloten´. ,n een volgende post liet hij weten dat hij het mppnde ³(n ]eg niet dat je het niet op tijd ]ag, suFFes.´

(r liepen enkele aanvragen binnen, maar die van 6ophy ,jeoma bleef hem het meest bij. ³,k heb interesse, antwoord mij maar persoonlij­k... lols´, sFhreef ]e. ,jeoma daFht dat het om een grap ging en wou met haar antwoord ]o de post van $medu blijven volgen. Maar ]e kreeg wel degelijk een persoonlij­k beriFhtje en een oproep via Facebook.

7wee dagen later reisde &hidimma al km van ]ijn woonplaats $buja naar (nugu, waar 6ophy woonde. ³+et was liefde op het eerste ge]iFht´, vertelt 6ophy aan de BBC. ³+ij is de knapste man die ik ooit ]ag en ik was meteen weg van hem.´ $l na twee uur praten, be]oFhten ]e &hidimma’s oom die toevallig in (nugu woont. 'ie gaf ]ijn goedkeurin­g, wat heel belangrijk is in de ,gboFultuur. 7oen begon het 6ophy te dagen dat het helemaal geen spelletje was en dat &hidimma haar pFht wou huwen. ³,k besefte dat dit eFht kon gebeuren, en dat wou ik ook´, herinnert ]e ]iFh.

1og de]elfde dag wou het koppel de goedkeurin­g van haar familie om in het huwelijksb­ootje te stappen met een kerel die ]e net op Facebook had leren kennen. 1iet simpel, maar ]e waren nu toFh be]ig. 6ophy’s vader is er niet meer en haar moeder ]ei dat de oudste broer ]ijn ]egen moest geven. 'at deed hij. :aarom &hidimma ]o resoluut was" 9orig jaar in deFember ]ou hij met een andere verloofde trouwen, maar in maart sprong de relatie af. +ij voelde ]iFh afgewe]en en ontgooFhel­d omdat ]ijn droom niet in vervulling ging. 'at ]ette hem ertoe aan om het bewuste beriFht op

te posten. ³,k had een huwelijksw­ens, ik had al een datum, maar geen bruid. 'aarom besloot ik als grap een annonFe te plaatsen, maar ik stond wel open voor alles.´ 2f 6ophy niet bang is dat hij haar tot bruid nam µon the rebound" ³'aar trek ik mij niks van aan. $ls je aantreft wat je wil, dan ga je ervoor.´ 'e twee waren al meer dan een jaar bevriend op Facebook, maar hadden elkaar nooit ontmoet en kenden elkaar nauwelijks. 'aar komt nu dus veranderin­g in, als eFhtpaar. :ant op januari was het ]over. 2p Facebook postte &hidimma enkele trouwfoto’s om iedereen te laten weten dat het hem menens was.

 ??  ?? Facebook
Facebook

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname