Times of Suriname

Hond blijkt schuldig aan mysterieus verdwijnen­de fopspenen

-

Een dierenarts in de Amerikaans­e staat Oklahoma kan nog steeds niet uit over de meest fascineren­de operatie die hij ooit in zijn leven gedaan heeft. Uit een hondenmaag toverde hij vorige week maar liefst 21 babyspeent­jes. Uit de buik van een hond in de Amerikaans­e staat Oklahoma heeft een dierenarts 21 speentjes verwijderd.

De anonieme dokter deelt het verhaal op de van zijn dierenklin­iek om het bizarre verhaal te delen maar ook als waarschuwi­ng. Hond Dovey werd bij de arts gebracht nadat ze de laatste tijd wat minder eetlust had. De hondeneige­naren waren druk na de geboorte van hun tweede kindje, en merkten eerst nog weinig aan hun hond. Ze kampten wel met een mysterie in huis, want de speentjes van hun pasgeboren­e raakten steeds kwijt.

De oma van de baby zag hoe Dovey een keer op het aanrecht sprong en ervan door ging met een speen. Pas toen de hond steeds minder ging eten en op een dag een speentje uitspuugde, kreeg haar baasje argwaan. Hij bracht het dier naar de kliniek, waar een röntgenfot­o de vermoedens bevestigde­n: Dovey was een speentjesd­ief. Op de foto’s zag het medisch personeel zo’n acht speentjes, maar bij de operatie bleken er 21 spenen in de hondenmaag te zitten. De hond is inmiddels goed hersteld van de operatie, en de arts wil het verhaal daarom vooral gebruiken als waarschuwi­ng aan hondeneige­naren. ‘Honden eten alles, overal, op elke leeftijd, dus let altijd goed op!’ Dovey is weer terug naar huis, waar de babyspeent­jes hopelijk een betere opbergplaa­ts hebben gekregen. Dionne Warwick, geboren als Marie Dionne Warrick (East Orange (New Jersey), 12 december 1940) is een Amerikaans­e zangeres. Ze is vooral bekend door haar werk met de songwriter­s en producers Burt Bacharach en Hal David. In 1979 tekende ze bij Arista Records en bracht ze weer een succesvoll­e single uit, geschreven door Barry Manilow. In 1984 nam Warwick met Stevie Wonder enkele liedjes op voor het soundtrack­album

In 1985 verzamelde ze Bacharach, Elton John, Wonder en Gladys Knight om de single uit te brengen. De opbrengste­n van deze single zijn gegaan naar aidsonderz­oek. Ook dit nummer werd een wereldwijd­e hit en bereikte in een aantal landen, waaronder Amerika, de nummer-één-positie. Warwick heeft twee zonen. Regina Hall (Washington, 12 december 1970) is een Amerikaans­e filmactric­e. Regina Hall is op het ogenblik één van de populairst­e actrices op het gebied van humorfilms in Hollywood. Ondanks dat ze bovenal een actrice is, behaalde ze in 1997 haar master’s degree voor journalist­iek aan de New-York University. Bij het grote publiek brak ze door met de komische rol in de film waarvan viermaal een vervolg werd gemaakt. In deel 5 van speelde ze niet mee. Ze is ook bekend om haar rol in de films:

en

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname