Times of Suriname

/XNDNX VFRRUW ]HOGHQ WHJHQ WRSFOXE

-

VOETBAL - Na de derby tussen Manchester United en Manchester City (1-2) richt de kritiek zich op Romelu Lukaku. De spits van the Red Devils begon sterk aan het seizoen, maar steekt inmiddels in mindere vorm. In de laatste negen competitie­duels scoorde Lukaku maar één keer en volgens Engelse analisten mist de Belg het zelfvertro­uwen.

Voormalige Manchester United-aanvoerder Gary Neville zag dat Lukaku het µmoeilijk¶ had. “Niet alleen omdat hij een kans miste, maar hij leek ook het zelfvertro­uwen te missen”, stelt de oud-verdediger bij Sky Sports. “Hij zat niet in de wedstrijd. Daar moet hij overheen zien te komen als spits van Manchester United. Het is een jonge gozer, maar hij moet het geloof hebben dat hij daar hoort te staan. Dat lijkt nu te ontbreken.”

Alan Shearer is bij de BBC eveneens kritisch. Hij erkent dat Lukaku elf keer scoorde in zijn eerste tien duels en dat µniemand¶ toen kritiek uitte. “Maar hij laat nu niet genoeg zien om, en ik zeg het niet graag, zijn transferso­m te verantwoor­den. Het lijkt hem te ontbreken aan zelfvertro­uwen, al was de aanvoer soms ook slecht. Alles lijkt bij hem één of twee seconden te lang te duren. Als hij een besluit heeft genomen, is het al te laat.” Kort voor tijd kreeg Lukaku een grote kans om Manchester United toch nog een punt te bezorgen. Van dichtbij stuitte de zomeraanko­op van 85,4 miljoen euro op doelman Ederson. In zijn veertig Premier Leagueweds­trijden tegen µde grote zes¶ scoorde Lukaku maar vijf keer. “-e krijgt één kans en die moet erin zitten. Dat is het verschil tussen de goede spitsen en de enorm goede spitsen”, zegt Shearer. “Als ik zo¶n kans miste, zou ik drie of vier dagen niet kunnen slapen.” (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname