Times of Suriname

)H\HQRRUG YHUGLHQW PLOMRHQHQ RQGDQNV &KDPSLRQV /HDJXH DIJDQJ

-

9O(TBA/ )e\enoord neemt vanavond afscheid van de Champions /eague met een thuiswedst­rijd te gen Napoli. De kampioen van Nederland pakte tot dusver geen punt in het mil jardenbal. Desondanks wil 0ario Been, e[ trainer van )e\enoord, niet spreken van een sportieve afgang.

0ocht de ploeg van trainer *iovanni van Bronckhors­t ook tegen Napoli geen re sultaat behalen, dan wordt het de eerste Nederlands­e club die zonder punten blijft in de groepsfase. “0aar dat was vooraf wel te verwach ten. Of het een afgang is" =o wil ik het niet noemen”, zegt Been in gesprek met Metro. “De prestaties van )e\enoord in (uropa staan niet op zich. Ook Aja[, 369, )C 8trecht en 9itesse heb ben er weinig van gebakken, maar dat is nu eenmaal inhe rent aan de staat waarin het Nederlands­e voetbal zich bevindt en dat moeten we op dit moment accepteren. :e zijn niet meer zo goed, kijk ook maar naar België. Die clubs doen het nog slech ter.”

+oewel de sportieve presta ties niet om over naar huis te schrijven zijn, is de financi eel directeur van )e\enoord blij met de deelname aan de Champions /eague. De regerend landskampi­oen kreeg een startpremi­e van 1 , miljoen euro en mag ook nog eens elf miljoen euro bijschrijv­en vanuit de marketpool. “Ondanks dat )e\enoord tot nu toe nul punten heeft gehaald, is het voor de uitstralin­g en de financiën van de club wél goed dat )e\enoord einde lijk weer eens te bewonde ren was in de Champions /eague”, aldus Been. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname