Times of Suriname

“*EErOINGV 6IPONV PEEt wEEr PEt twEE PAtEN´ 6OPOHArGMO wOOrG ONtNOPEN OS vErMAArGAG SArtIM

-

3$5$0$5,B2 2ppositiel­eider 3aul Somohardjo (3/) heeIt het gisteren behoorlijk moeilijk gekregen om ]ijn spreekbeur­t in het kader van de begrotings­behandelin­g te doen in De Nationale $ssemblee (DN$). Duidelijk is dat hij de coalitie en de regering aan het provoceren was maar daar had DN$ voor]itter *eerlings Simons geen ]in in en riep hem constant tot de orde. 2p de de verjaardag van ]ijn politieke partij werd hem rond het einde van ]ijn betoog ook nog het woord ontnomen.

2pmerkelij­k was de partij dige houding Yan *eerlings 6imons naar 6omohardjo toe. +oewel hij harde Yer wijten maakte richting de coalitie, die zich Yolgens 6omohardjo laat dicteren door de president, waren die niet zwaarwicht­iger dan die Yan 5achied 'oekhie 1'3 , enkele dagen terug. 'ie ging zelfs zo Yer om 9+3 Yoorzitter en parle mentarisr &handrikape­rsad 6antokhi, zonder hem bij naam te noemen, te beschul digen Yan drugshande­l en witwasprak­tijken. 7ijdens de begrotings­behandelin­g Yan ging 'oekhie ook uitgebreid in op misstanden Yan 9+3 parlementa­risr .rishna Mathoera in haar Yorige functie als politie commissari­s.

*isteren heeft *eerlings 6imons meerdere momenten ingegrepen om 6omohardjo de wind uit de zeilen, te ne men toen die president 'esi %outerse, coalitiepa­rtij 1'3 en sommige fractieled­en Yoor het Yoetplicht bracht. “/aat hij zich bezighoude­n met zijn 3/ die zinkend is´, merkte 1'3 fractielei­der $ndre Misiekaba op, die het betoog Yan 6omohardjo af schilderde als clownerie.

Lees verder op pagina 2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname